Lívance s podmáslím a karamelizovanými švestkami

play Přehrát video recept
Lívance s podmáslím a karamelizovanými švestkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

32 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ať už jako snídaně nebo dezert, lívance s podmáslím a karamelizovanými švestkami vám určitě zachutnají. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 32 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 400 ml kysaného podmáslí Pilos (obsah tuku 1 %)
  • 70 g másla Pilos
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 1 × vejce "M"
  • špetka soli
  • 220 g hladké mouky Castello
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • slunečnicový olej Promienna na smažení

Karamelizované švestky

  • 50 g cukru krystal Castello
  • 400 g švestek
  • 50 ml Tuzemáku Alliance (nebo podle chuti)
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado

Orientační nutriční hodnoty

Energie

376 kJ / 90 kcal

Bílkoviny

1,40 g

Tuky

3,60 g

Vláknina

0,40 g

Sůl

0,15 g

Sacharidy

12,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Lívance

01.V menším hrnci rozpustíme máslo (nevaříme). Než se rozehřeje, smícháme v robotu podmáslí, cukr, celé vejce a špetku soli. Po chvíli přilijeme rozehřáté máslo a mouku smíchanou s kypřicím práškem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme lívance o průměru asi 10 cm. Zlatavé lívance vyndáme z pánve a přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku.

Švestková omáčka

02.Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na „měsíčky“. Do pánve nasypeme cukr krystal, švestky, nalijeme Tuzemák a zamícháme. Na závěr přisypeme skořici, promícháme a sundáme z vařiče.

Servírování

03.Lívance dáme na talíř, na ně položíme zkaramelizované švestky a zalijeme šťávou, kterou na pánvi „pustily“.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo