Kuchyně
Česká
Počet porcí
32 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Ať už jako snídaně nebo dezert, lívance s podmáslím a karamelizovanými švestkami vám určitě zachutnají. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
376 kJ / 90 kcal
Bílkoviny
1,40 g
Tuky
3,60 g
Vláknina
0,40 g
Sůl
0,15 g
Sacharidy
12,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V menším hrnci rozpustíme máslo (nevaříme). Než se rozehřeje, smícháme v robotu podmáslí, cukr, celé vejce a špetku soli. Po chvíli přilijeme rozehřáté máslo a mouku smíchanou s kypřicím práškem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme lívance o průměru asi 10 cm. Zlatavé lívance vyndáme z pánve a přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku.
02.Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na „měsíčky“. Do pánve nasypeme cukr krystal, švestky, nalijeme Tuzemák a zamícháme. Na závěr přisypeme skořici, promícháme a sundáme z vařiče.
03.Lívance dáme na talíř, na ně položíme zkaramelizované švestky a zalijeme šťávou, kterou na pánvi „pustily“.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT