Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi překvapení? Šéfkuchař Roman Paulus si pro vás připravil jedno jahodové – jahody plněné pařížskou šlehačkou, které se snadno připravují, výborně vypadají a ještě o něco lépe chutnají. Kromě jahod a zmiňované šlehačky budete potřebovat ještě horkou čokoládu, ve které jahody namočíte, a oblíbené lesní plody, které poslouží jako efektní ozdoba.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 734 kJ / 653 kcal
Bílkoviny
7,50 g
Tuky
43,40 g
Vláknina
9,20 g
Sůl
0,09 g
Sacharidy
55,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve si připravíme jahody – odřízneme stopku a špičku. Díky odříznuté špičce budou dobře stát a směrem od lístků každou jahodu opatrně vydlabeme, abychom vytvořili malou mističku.
Odříznuté kousky jahod rovnou sníme, nebo je použijeme na ozdobu hotového dezertu.
02.V menším hrnci ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu na vaření. Vydlabané jahody v rozpuštěné čokoládě z půlky namočíme a postavíme na pečicí papír.
Aby čokoláda dobře a rychle zatuhla, je vhodné pracovat s vychlazenými suchými jahodami.
03.Vyšleháme pařížskou šlehačku, kterou nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
Jak připravit domácí pařížskou šlehačku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Každou jahodu v čokoládě naplníme připravenou pařížskou šlehačkou i s malou čepičkou. Dozdobíme sekanými mandlemi, čerstvými borůvkami, malinami a lístečkem máty.
Várka z 600 g jahod vychází asi na 4 porce, každá z 5 velkých jahod.
05.Jahodové překvapení ihned servírujeme. Takto předpřipravený dezert vydrží 2-3 hodiny, než ovoce začne pouštět vodu a vadnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT