Jahody plněné pařížskou šlehačkou

play Přehrát video recept
Jahody plněné pařížskou šlehačkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte rádi překvapení? Šéfkuchař Roman Paulus si pro vás připravil jedno jahodové – jahody plněné pařížskou šlehačkou, které se snadno připravují, výborně vypadají a ještě o něco lépe chutnají. Kromě jahod a zmiňované šlehačky budete potřebovat ještě horkou čokoládu, ve které jahody namočíte, a oblíbené lesní plody, které poslouží jako efektní ozdoba.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g čerstvé jahody
  • 200 g čokoláda na vaření (52 %)
  • 300 g pařížská šlehačka
  • 1 × snítka čerstvá máta
  • 40 g čerstvé borůvky
  • 40 g mandle

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 734 kJ / 653 kcal

Bílkoviny

7,50 g

Tuky

43,40 g

Vláknina

9,20 g

Sůl

0,09 g

Sacharidy

55,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejprve si připravíme jahody – odřízneme stopku a špičku. Díky odříznuté špičce budou dobře stát a směrem od lístků každou jahodu opatrně vydlabeme, abychom vytvořili malou mističku.

Odříznuté kousky jahod rovnou sníme, nebo je použijeme na ozdobu hotového dezertu.

02.V menším hrnci ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu na vaření. Vydlabané jahody v rozpuštěné čokoládě z půlky namočíme a postavíme na pečicí papír.

Aby čokoláda dobře a rychle zatuhla, je vhodné pracovat s vychlazenými suchými jahodami.

03.Vyšleháme pařížskou šlehačku, kterou nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

Jak připravit domácí pařížskou šlehačku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Každou jahodu v čokoládě naplníme připravenou pařížskou šlehačkou i s malou čepičkou. Dozdobíme sekanými mandlemi, čerstvými borůvkami, malinami a lístečkem máty.

Várka z 600 g jahod vychází asi na 4 porce, každá z 5 velkých jahod.

05.Jahodové překvapení ihned servírujeme. Takto předpřipravený dezert vydrží 2-3 hodiny, než ovoce začne pouštět vodu a vadnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo