Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Hlávkový salát má v Česku svou tradici, ale čím dál častěji se musí o své místo v kuchyni dělit s římským nebo ledovým salátem. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video o tom, jak připravit klasický hlávkový salát tak, aby se opět vrátil na výsluní. Představí vám rovnou dva recepty! V tom prvním si pochutnáte na hlávkovém salátu s octovou zálivkou a v tom druhém vyzkoušíte hlávkový salát se zakysanou smetanou, škvarky (nebo slaninou) a ředkvičkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
670 kJ / 161 kcal
Bílkoviny
5,20 g
Tuky
11,00 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
0,16 g
Sacharidy
11,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hlávkový salát omyjeme, nalámeme jednotlivé listy a naskládáme je do misky.
02.Z vody, cukru, špetky čerstvě namletého pepře připravíme nálev, kterým salát přelijeme.
03.Nakonec dozdobíme plátky ředkviček a klíčky čerstvé řeřichy.
04.Hlávkový salát omyjeme, nalámeme jednotlivé listy a naskládáme je do misky.
05.Zakysanou smetanu naředíme vodou, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
06.Salát přelijeme smetanovou směsí a ozdobíme plátky ředkviček, klíčky řeřichy a ideálně čerstvě vyškvařenými škvarky.
Jak vyškvařit domácí škvarky zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT