Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Ke grilovanému masu nemusíte podávat jen brambory nebo pečivo. Šéfkuchař Roman Paulus připravil snadný video návod na grilovanou zeleninu, která je skvělou přílohou, ale obstojí dobře i jako samostatné jídlo. A protože grilovanou cuketu zná každý, naučíte se, jak grilovat o něco netradičnější kousky – červenou řepu, kedlubnu, mrkev, celer anebo zelí. Až budete mít hotovo, můžete rovnou podávat nebo zeleninu doplnit o makové pesto, kozí sýr a čerstvé ředkvičky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zeleninu neloupeme, ale velice dobře omyjeme. Každý kus zeleniny zabalíme podle velikosti samostatně, nebo třeba jako mrkve 3 dohromady do alobalu se lžící olivového oleje, solí a bylinkami. Dobře zabalíme a na nepřímém žáru grilujeme pod poklopem do měkka (45 minut až 2 hodiny, podle velikosti).
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
02.Po změknutí zeleniny vyndáme z grilu, necháme z části vychladnout, vybalíme a oloupeme. Takto pečenou zeleninu nakrájíme na menší kusy a ještě na talíři dochutíme olivovým olejem, makovým pestem, solí a pepřem. Velice dobře chuť doplní také čerstvý kozí sýr a čerstvé ředkvičky a pár lístků polníčku.
Jak si připravit domácí makové pesto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT