Dušené vepřové kostky na červeném víně

play Přehrát video recept
Dušené vepřové kostky na červeném víně
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si vepřové kostky na červeném víně podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 100 g slaniny v celku Pikok
  • 4 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 ml suchého červeného vína Bordeaux Empereur
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sušená majoránka Mikado
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × kapusta
  • 2 × fenykly
  • 1 × hrst čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 276 kJ / 544 kcal

Bílkoviny

31,00 g

Tuky

33,20 g

Vláknina

9,70 g

Sůl

1,06 g

Sacharidy

26,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dušené vepřové kostky

01.V hrnci na troše olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na menší kostky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme nahrubo nakrájený česnek. Po orestování surovin dozlatova přidáme vepřové kostky, osolíme a opepříme. Restujeme, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol.

02.Přidáme rajčata a důkladně promícháme. Podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou přibližně 40 minut doměkka. Pár minut před koncem přidáme majoránku a 2 lžíce másla.

Restovaná kapusta s fenyklem

03.Kapustu rozkrojíme na polovinu, košťál vykrojíme a rozebereme na listy, které důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na silnější proužky. Kapustu krátce oblanšírujeme - povaříme v osolené vroucí vodě (asi 2 minuty), scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme omytý a očištěný fenykl na tenké proužky (nať odložíme na ozdobení). V pánvi rozehřejeme olivový olej a 1 lžíci másla, orestujeme fenykl, osolíme, opepříme a poté přidáme kapustu a krátce spolu orestujeme. Nakonec přidáme hrst nasekané petrželky a promícháme.

Sevírování

04.Do hlubokého talíře naservírujeme porci restovaného fenyklu s kapustou a vedle dušené vepřové kostky na víně. Jídlo před podáváním ozdobíme fenyklovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo