Krůtí segedínský guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tradiční recept v odlehčené verzi – to je recept na krůtí segedínský guláš podle Romana Pauluse podávaný se špenátovými špeclemi.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 3 × lžíce vepřové sádlo Pikok
  • 300 g cibule
  • 3 × bobkový list Kania
  • 800 g krůtí kostky na guláš ze stehen Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 2 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžička kmín drcený Kania
  • × špetka cukr krupice Belbake
  • 500 ml drůbeží vývar
  • 500 g kysané zelí Freshona
  • 200 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • na podávání zakysaná smetana Pilos (18 % tuku)
  • listová petržel

Špenátové špecle:

  • 300 g hrubá mouka Belbake
  • 100 g špenátový protlak Freshona
  • 3 × vejce „M

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 421 kJ / 1 057 kcal

Bílkoviny

65,50 g

Tuky

53,60 g

Vláknina

10,60 g

Sůl

6,70 g

Sacharidy

78,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme bobkový list, zarestujeme, přidáme maso na kostky, osolíme a opepříme. Průběžně mícháme a maso orestujeme ze všech stran. Zaprášíme pálivou a sladkou paprikou, restujeme pouze krátce, přidáme kmín, trochu cukru a podlijeme vývarem. Přidáme kysané zelí a dusíme asi 30 minut pod pokličkou do poloměkka. Mouku rozmícháme ve smetaně, guláš zahustíme a ještě 15–20 minut provaříme.

02.Na talíři ještě dokončíme lžící zakysané smetany, ozdobíme snítkou listové petržele a jako přílohu podáváme špenátové špecle nebo houskové knedlíky.

Špenátové špecle:

03.Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.

04.Skrz sítko na špecle propasírujeme hmotu do vroucí osolené vody, vaříme 2–3 minuty a vyndáme do misky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo