Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Tradiční recept v odlehčené verzi – to je recept na krůtí segedínský guláš podle Romana Pauluse podávaný se špenátovými špeclemi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 421 kJ / 1 057 kcal
Bílkoviny
65,50 g
Tuky
53,60 g
Vláknina
10,60 g
Sůl
6,70 g
Sacharidy
78,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme bobkový list, zarestujeme, přidáme maso na kostky, osolíme a opepříme. Průběžně mícháme a maso orestujeme ze všech stran. Zaprášíme pálivou a sladkou paprikou, restujeme pouze krátce, přidáme kmín, trochu cukru a podlijeme vývarem. Přidáme kysané zelí a dusíme asi 30 minut pod pokličkou do poloměkka. Mouku rozmícháme ve smetaně, guláš zahustíme a ještě 15–20 minut provaříme.
02.Na talíři ještě dokončíme lžící zakysané smetany, ozdobíme snítkou listové petržele a jako přílohu podáváme špenátové špecle nebo houskové knedlíky.
03.Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.
04.Skrz sítko na špecle propasírujeme hmotu do vroucí osolené vody, vaříme 2–3 minuty a vyndáme do misky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT