Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pro medovník nemusíte jenom do obchodu nebo do cukrárny. Můžete si vyrobit doma svůj vlastní. Kromě toho, že ušetříte, se také naučíte spoustu cukrářských dovedností. Recept na domácí medovník přichystal šéfkuchař Roman Paulus a podle přehledného video návodu ho zvládnete určitě i vy. Ačkoliv je to trochu náročnější pečení, dokáže ho s dostatkem trpělivosti naprosto každý. A ten výsledek navíc rozhodně stojí za to!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
17 141 kJ / 4 096 kcal
Bílkoviny
51,20 g
Tuky
308,40 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
237,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z medovníkových plátů vykrájíme 3 kola o průměru 22 cm. Odřezky nastrouháme nebo rozmixujeme na drobenku.
Jak připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Šlehačku vyšleháme, ručně do ní vmícháme mascarpone pokojové teploty a postupně i karamelové kondenzované mléko. Želatinu namočíme a necháme změknout. Následně vyždímáme, v hrnci rozpustíme, přidáme trochu předpřipraveného krému, dobře rozmícháme a následně želatinovou směs nalijeme do zbylého krému a důkladně promícháme.
Vodu s cukrem svaříme na sirup a ke konci přilijeme i rum. Rozvarem bohatě potíráme jednotlivé medové pláty, které pomažeme krémem a vrstvíme na sebe (dáváme pozor, aby nám zbyl krém i na hrany dortu). Necháme v lednici zatuhnout alespoň 2 hodiny. Ztuhlý dort potřeme zbylým krémem i po stranách a obalíme v medovníkové drobence (rozmixovaných odřezcích medovníkových plátů).
03.Necháme opět zatuhnout. Dort ozdobíme karamelovou omáčkou a půlkami vlašských ořechů.
: Jak připravit karamelovou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT