Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi grilovací klobásky? A už jste někdy vyzkoušeli ty zvěřinové? To je opravdová lahůdka! Šéfkuchař Roman Paulus vám ve svém video návodu ukáže, jak si připravit domácí. Nebudete k tomu potřebovat ani příliš mnoho surovin! Základem je mleté zvěřinové maso. Roman Paulus zvolil dančí plec, ale může to být například i krkovice a nemusíte se omezovat jen na dančí maso – skvěle poslouží i jelen, srnec nebo divočák. Do směsi pak stačí jen přimíchat namletý bůček (aby byly klobásky šťavnatější) a několik dalších surovin. Na závěr je potřeba směs naplnit do střívka a můžete s klobáskami rovnou na gril.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 505 kJ / 599 kcal
Bílkoviny
51,30 g
Tuky
35,80 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
5,00 g
Sacharidy
16,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pokud máme masa v celku, nameleme je na mlýnku. Ideálně koupíme již mleté maso.
Na klobásky použijte plec či krkovici z daňka, srnčího, jeleního nebo divočáka.
02.Obě mletá masa ochutíme najemno nasekaným rozmarýnem, brandy a ledovou vodou. Důkladně rukama zpracujeme, dokud nezačne lepit a poté osolíme a opepříme.
Ze směsi udělejte malý karbanátek a opečte ho na grilu. Díky tomu zjistíte, zda je dostatečně ochucená, nebo bude třeba ještě přidat sůl a pepř.
03.Masovou hmotu necháme ideálně 1 hodinu odležet a následně naplníme do plničky. Na koncovku natáhneme připravená praná střívka a opatrně plníme, dokud nezpracujeme všechno maso. Střívka nezapomeneme na obou koncích zauzlovat, aby nevytekla. Následně zakroutíme a vytvoříme tak jednotlivé klobásky.
Aby klobásy dobře držely tvar, nechte je hotové hodinu odležet v lednici.
04.Podáváme ideálně čerstvě grilované se salátem z červeného zelí, čerstvým chlebem a hořčicí dle chuti.
Čerstvé zelí nakrouháme, jablko omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Smícháme, ochutíte nasekanou lahůdkovou cibulkou, celými nakládanými cibulkami, citronovou šťávou, olejem, solí, pepřem, cukrem a snítkou nasekaného čerstvého libečku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT