Domácí grilovací zvěřinové klobásy

play Přehrát video recept
Domácí grilovací zvěřinové klobásy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte rádi grilovací klobásky? A už jste někdy vyzkoušeli ty zvěřinové? To je opravdová lahůdka! Šéfkuchař Roman Paulus vám ve svém video návodu ukáže, jak si připravit domácí. Nebudete k tomu potřebovat ani příliš mnoho surovin! Základem je mleté zvěřinové maso. Roman Paulus zvolil dančí plec, ale může to být například i krkovice a nemusíte se omezovat jen na dančí maso – skvěle poslouží i jelen, srnec nebo divočák. Do směsi pak stačí jen přimíchat namletý bůček (aby byly klobásky šťavnatější) a několik dalších surovin. Na závěr je potřeba směs naplnit do střívka a můžete s klobáskami rovnou na gril.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zvěřinové klobásky:

  • 800 g mletá dančí plec
  • 200 g mletý tučný vepřový bok
  • čerstvý rozmarýn
  • 20 ml brandy
  • 80 ml ledová voda
  • pepř
  • sůl
  • praná skopová střeva
  • k podávání čerstvý chléb
  • k podávání hořčice dle chuti

Zelný salát:

  • 250 g červené zelí
  • 1 × jablko
  • 30 g lahůdková cibulka
  • 50 g nakládané cibulky
  • 2 × lžíce citronová šťáva
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 × lžíce krupicový cukr
  • 1 × snítka čerstvý libeček

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 505 kJ / 599 kcal

Bílkoviny

51,30 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

5,00 g

Sacharidy

16,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pokud máme masa v celku, nameleme je na mlýnku. Ideálně koupíme již mleté maso.

Na klobásky použijte plec či krkovici z daňka, srnčího, jeleního nebo divočáka.

02.Obě mletá masa ochutíme najemno nasekaným rozmarýnem, brandy a ledovou vodou. Důkladně rukama zpracujeme, dokud nezačne lepit a poté osolíme a opepříme.

Ze směsi udělejte malý karbanátek a opečte ho na grilu. Díky tomu zjistíte, zda je dostatečně ochucená, nebo bude třeba ještě přidat sůl a pepř.

03.Masovou hmotu necháme ideálně 1 hodinu odležet a následně naplníme do plničky. Na koncovku natáhneme připravená praná střívka a opatrně plníme, dokud nezpracujeme všechno maso. Střívka nezapomeneme na obou koncích zauzlovat, aby nevytekla. Následně zakroutíme a vytvoříme tak jednotlivé klobásky.

Aby klobásy dobře držely tvar, nechte je hotové hodinu odležet v lednici.

04.Podáváme ideálně čerstvě grilované se salátem z červeného zelí, čerstvým chlebem a hořčicí dle chuti.

Salát z červeného zelí:

Čerstvé zelí nakrouháme, jablko omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Smícháme, ochutíte nasekanou lahůdkovou cibulkou, celými nakládanými cibulkami, citronovou šťávou, olejem, solí, pepřem, cukrem a snítkou nasekaného čerstvého libečku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo