Cupcakes s kytičkami pro maminku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sladké překvapení pro tu nejmilejší. Potěšte svou maminku na Den matek a připravte jí cupcakes s květinovou ozdobou. Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové.


Tagy

Sváteční moučníky

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cupcakes:

  • 180 g máslo Pilos
  • 180 g čokoláda na vaření Fin Carré
  • 4 × vejce „M“
  • 2 g sůl Kania
  • 150 g moučkový cukr Belbake
  • 120 g hladká mouka Belbake
  • 6 g kypřicí prášek do pečiva Belbake

Máslový krém:

  • 200 g cukr krupice Belbake
  • 90 g bílky
  • 456 g máslo Pilos
  • 3 g sůl Kania
  • 4 g vanilkový extrakt
  • dle potřeby potravinářská barva gelová (růžová a zelená)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 296 kJ / 788 kcal

Bílkoviny

6,50 g

Tuky

60,50 g

Vláknina

1,80 g

Sůl

0,88 g

Sacharidy

54,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cupcakes:

01.V menším hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme čokoládu nalámanou na kostičky, stáhneme plamen a čokoládu necháme za stálého míchání pozvolna rozpustit. 

02.Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do mísy robota a začneme šlehat. Za stálého šlehání vléváme opatrně vejce a necháme vymíchat. Poté přisypeme sůl, moučkový cukr, mouku a kypřicí prášek a vymícháme hladké těsto.

03.Pomocí porcovačky na zmrzlinu rozdělíme těsto do formiček na cupcakes a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut. Necháme vychladnout. 

Máslový krém:

04.Cukr vsypeme do menšího hrnce, zakápneme vodou a svaříme na bublinu.

Co znamená na bublinu? Do cukru s vodou ponořte drátěné očko a foukněte jako do bublifuku. Pokud se vám tvoří bubliny, máte hotovo.

05.Bílky vlijeme do kotlíku, přidáme sůl a začneme mírně šlehat. Poté zvýšíme výkon, za chodu stroje opatrně přiléváme svařený cukr a šleháme do vychladnutí. 

06.Tip: Tento sníh nazýváme italský sníh.

06.Do vyšlehaného sněhu přidáme ledové máslo nakrájené na kostičky a vanilkový extrakt a třeme, až vznikne hladký krém.

Máslový krém se v tomto okamžiku srazí. To je u tohoto krému normální. Buďte trpěliví, nepřestávejte míchat, krém bude hladký a pevný. Máslový krém je hotový, jakmile v misce nebude žádná voda.

07.Krém obarvíme. Potravinářskou fólii rozprostřeme na stůl a potřeme ji růžovou barvou. Asi polovinu krému obarvíme růžovou barvou, který přeneseme na připravenou fólii s barvou, rozetřeme, na střed naneseme trochu bílého krému, zabalíme a utáhneme. Na jednom konci fólii odstřihneme a vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Na cupcakes nastříkáme kytičky podle své fantasie. 

09.Tip: Chcete-li docílit žíhaného efektu, barvu v krému rozmíchejte nedokonale.

08.Stejně postupujeme se zelenou barvou, vynecháme pouze bílý krém na středu fólie a nastříkáme lístečky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo