Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sladké překvapení pro tu nejmilejší. Potěšte svou maminku na Den matek a připravte jí cupcakes s květinovou ozdobou. Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 296 kJ / 788 kcal
Bílkoviny
6,50 g
Tuky
60,50 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
0,88 g
Sacharidy
54,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V menším hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme čokoládu nalámanou na kostičky, stáhneme plamen a čokoládu necháme za stálého míchání pozvolna rozpustit.
02.Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do mísy robota a začneme šlehat. Za stálého šlehání vléváme opatrně vejce a necháme vymíchat. Poté přisypeme sůl, moučkový cukr, mouku a kypřicí prášek a vymícháme hladké těsto.
03.Pomocí porcovačky na zmrzlinu rozdělíme těsto do formiček na cupcakes a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut. Necháme vychladnout.
04.Cukr vsypeme do menšího hrnce, zakápneme vodou a svaříme na bublinu.
Co znamená na bublinu? Do cukru s vodou ponořte drátěné očko a foukněte jako do bublifuku. Pokud se vám tvoří bubliny, máte hotovo.
05.Bílky vlijeme do kotlíku, přidáme sůl a začneme mírně šlehat. Poté zvýšíme výkon, za chodu stroje opatrně přiléváme svařený cukr a šleháme do vychladnutí.
06.Tip: Tento sníh nazýváme italský sníh.
06.Do vyšlehaného sněhu přidáme ledové máslo nakrájené na kostičky a vanilkový extrakt a třeme, až vznikne hladký krém.
Máslový krém se v tomto okamžiku srazí. To je u tohoto krému normální. Buďte trpěliví, nepřestávejte míchat, krém bude hladký a pevný. Máslový krém je hotový, jakmile v misce nebude žádná voda.
07.Krém obarvíme. Potravinářskou fólii rozprostřeme na stůl a potřeme ji růžovou barvou. Asi polovinu krému obarvíme růžovou barvou, který přeneseme na připravenou fólii s barvou, rozetřeme, na střed naneseme trochu bílého krému, zabalíme a utáhneme. Na jednom konci fólii odstřihneme a vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Na cupcakes nastříkáme kytičky podle své fantasie.
09.Tip: Chcete-li docílit žíhaného efektu, barvu v krému rozmíchejte nedokonale.
08.Stejně postupujeme se zelenou barvou, vynecháme pouze bílý krém na středu fólie a nastříkáme lístečky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT