Kuchyně
Americká
Počet porcí
20 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Když vás honí mlsná, nemusíte rovnou spořádat celý dort. Ale takový minidortík, proč ne! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na oblíbené zákusky – cupcaky. Naučíte se namíchat snadné nekynuté vanilkovo-smetanové těsto a zjistíte trik, jak ho zapracovat, aby zůstalo i po upečení krásně vláčné a nadýchané. Protože správný cupcake by neměl být suchý, zjistíte i jak ho po upečení snadno naplnit jahodovým pyré a ozdobit jednoduchým krémem z mascarpone. Navrch stačí už jen přidat čerstvé jahody, trochu nastrouhané čokolády a můžete se do nich pustit!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 054 kJ / 252 kcal
Bílkoviny
4,10 g
Tuky
17,60 g
Vláknina
0,50 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
31,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, celá vejce a smetanu promícháme.
Těsto nešlehejte, ale pouze promíchejte, aby zůstalo vláčné.
02.Tekuté těsto nalijeme do košíčků nebo forem na muffiny. Plníme asi do tří čtvrtin.
03.Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut při programu na horkovzuch.
04.Necháme vychladnout.
05.Jahody (čerstvé nebo rozmražené) očistíme od lístků, krátce povaříme a rozmixujeme na pyré. Pokud preferujeme pyré bez semínek, procedíme ho přes sítko. Můžeme dle potřeby dochutit cukrem.
Aby se muffiny dobře plnily, přendejte jahodové pyré do cukrářského sáčku.
06.Mascarpone, se smetanou a cukrem vyšleháme v krém, který přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
07.Upečené a vychladlé muffiny vydlabeme (výborně na to poslouží pomůcka na vyndávaní jádřinců jablek a hrušek). Připravené jahodové pyré naplníme do vydlabaného důlku a vršek dortíku zakryjeme připraveným krémem z mascarpone.
08.Nakonec dozdobíme měsíčkem jahody, zasypeme strouhanou čokoládou a zapíchneme lístek máty.
Před servírováním je vhodné vychladit dortíčky alespoň 30 minut v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT