Jahodový cupcake s mascarpone
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

20 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Když vás honí mlsná, nemusíte rovnou spořádat celý dort. Ale takový minidortík, proč ne! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na oblíbené zákusky – cupcaky. Naučíte se namíchat snadné nekynuté vanilkovo-smetanové těsto a zjistíte trik, jak ho zapracovat, aby zůstalo i po upečení krásně vláčné a nadýchané. Protože správný cupcake by neměl být suchý, zjistíte i jak ho po upečení snadno naplnit jahodovým pyré a ozdobit jednoduchým krémem z mascarpone. Navrch stačí už jen přidat čerstvé jahody, trochu nastrouhané čokolády a můžete se do nich pustit!

Tagy

Dorty

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 20 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

na 20 ks

Muffiny

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 15 g kypřicího prášku
  • 30 g vanilkového cukru
  • 4 × vejce “M”
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

Krém a náplň

  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g jahod + cukr dle chuti

Dozdobení

  • čerstvé jahody
  • hořká čokoláda
  • snítka máty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 054 kJ / 252 kcal

Bílkoviny

4,10 g

Tuky

17,60 g

Vláknina

0,50 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

31,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Muffiny:

01.Mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, celá vejce a smetanu promícháme.

Těsto nešlehejte, ale pouze promíchejte, aby zůstalo vláčné.

02.Tekuté těsto nalijeme do košíčků nebo forem na muffiny. Plníme asi do tří čtvrtin.

03.Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut při programu na horkovzuch.

04.Necháme vychladnout.

Krém a náplň:

05.Jahody (čerstvé nebo rozmražené) očistíme od lístků, krátce povaříme a rozmixujeme na pyré. Pokud preferujeme pyré bez semínek, procedíme ho přes sítko. Můžeme dle potřeby dochutit cukrem. 

Aby se muffiny dobře plnily, přendejte jahodové pyré do cukrářského sáčku.

06.Mascarpone, se smetanou a cukrem vyšleháme v krém, který přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

Sestavení cupcaku:

07.Upečené a vychladlé muffiny vydlabeme (výborně na to poslouží pomůcka na vyndávaní jádřinců jablek a hrušek). Připravené jahodové pyré naplníme do vydlabaného důlku a vršek dortíku zakryjeme připraveným krémem z mascarpone.

08.Nakonec dozdobíme měsíčkem jahody, zasypeme strouhanou čokoládou a zapíchneme lístek máty.

Před servírováním je vhodné vychladit dortíčky alespoň 30 minut v lednici.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo