Čokoládové suflé
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Lehká nadýchaná čokoládová pěna nemůže nikoho urazit. Připravte si čokoládové suflé podle kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 150 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 4 × lžíce kávového likéru
  • 2 × lžička hladké mouky Castello
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 4 × vejce "M"
  • máslo Pilos na vymazání
  • 2 × lžíce mletých mandlí

Poleva

  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce kávového likéru

Ozdoba

  • 50 g bílé čokolády Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 239 kJ / 536 kcal

Bílkoviny

8,50 g

Tuky

29,50 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

0,19 g

Sacharidy

53,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s likérem a vymícháme dohladka. Vmícháme mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků šleháme sníh a postupně zapracujeme druhou dávku cukru. Sníh s cukrem opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Formičky (o objemu asi 150 ml) vymažeme máslem, vysypeme mletými mandlemi a vlijeme těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 15-20 minut.

Poleva

02.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přilijeme smetanu, likér a zamícháme.

Ozdoba

03.Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu a přelijeme do zdobicího sáčku, kterým vytvoříme čokoládový obrys srdíčka na pečicí papír a necháme chvíli zatuhnout. Obrys ještě jednou čokoládou obtáhneme a vyplníme i vnitřek srdíčka.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo