Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Nejjednodušší, ale také jedny z nejchutnějších pralinek, které můžete připravit, jsou čokoládové lanýže. Na jejich výrobu, se kterou vám velmi rády a snadno pomůžou i děti, potřebujete jen hořkou čokoládu, smetanu ke šlehání a nakonec i trochu másla. Z těchto surovin připravíte čokoládovou ganache. Tu stačí už jen nechat vychladnout a vytvarovat z ní (s pomocí obyčejné lžičky) lanýže. Šup s nimi do kakaa a máte hotovo!
Energie
9 270 kJ / 2 220 kcal
Bílkoviny
21,20 g
Tuky
160,20 g
Vláknina
24,00 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
156,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čokoládu nalámeme na kousky a přelijeme horkou smetanou. Následně rozpustíme a rozmícháme nad vroucí vodní lázní.
02.Do připravené ganache vmícháme studené máslo, rozmícháme a necháme v lednici vychladnout, ideálně do druhého dne.
03.Druhý den do nízké nádoby nasypeme kakao.
04.Studenou hmotu vyndáme z lednice a necháme 20 minut povolit. Poté tvarujeme malé hrudky nepravidelných tvarů, které obalujeme v kakau.
05.Hotové lanýže skvěle doplní čokoládový dort nebo cupcake. Zaujmete s ním i v sadě vánočního cukroví. Hmota se dá plnit do čokoládových pralinek nebo použít samostatně jako jedlý dárek v podobě lanýžové bonboniéry.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT