Čokoládové lanýže
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nejjednodušší, ale také jedny z nejchutnějších pralinek, které můžete připravit, jsou čokoládové lanýže. Na jejich výrobu, se kterou vám velmi rády a snadno pomůžou i děti, potřebujete jen hořkou čokoládu, smetanu ke šlehání a nakonec i trochu másla. Z těchto surovin připravíte čokoládovou ganache. Tu stačí už jen nechat vychladnout a vytvarovat z ní (s pomocí obyčejné lžičky) lanýže. Šup s nimi do kakaa a máte hotovo!


Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g hořké čokolády (52 % kakaové sušiny)
  • 120 g smetany (33 % tuku)
  • 30 g másla
  • kakao na obalení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 270 kJ / 2 220 kcal

Bílkoviny

21,20 g

Tuky

160,20 g

Vláknina

24,00 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

156,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Čokoládu nalámeme na kousky a přelijeme horkou smetanou. Následně rozpustíme a rozmícháme nad vroucí vodní lázní.

02.Do připravené ganache vmícháme studené máslo, rozmícháme a necháme v lednici vychladnout, ideálně do druhého dne.

03.Druhý den do nízké nádoby nasypeme kakao.

04.Studenou hmotu vyndáme z lednice a necháme 20 minut povolit. Poté tvarujeme malé hrudky nepravidelných tvarů, které obalujeme v kakau.

Na co lanýže využít?

05.Hotové lanýže skvěle doplní čokoládový dort nebo cupcake. Zaujmete s ním i v sadě vánočního cukroví. Hmota se dá plnit do čokoládových pralinek nebo použít samostatně jako jedlý dárek v podobě lanýžové bonboniéry.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo