Kuchyně
Česká
Obtížnost
Pokročilý
Hladká mouka, vajíčko a strouhanka – klasický trojobal zná skoro každý, ale způsobů, jak obalit řízek je celá řada a šéfkuchař Roman Paulus vám v tomto videu ukáže šest z nich. Kromě klasického trojobalu zjistíte víc o obalování masa v parmazánové strouhance nebo pivním těstíčku. Podíváte se ale i na méně tradiční způsoby – například na obrácený trojobal, kdy se začíná moukou, na italské těstíčko ze sýra a vajec a nakonec i na to, jak můžete řízek obalit v tradičním bramborákovém těstě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
25 495 kJ / 6 092 kcal
Bílkoviny
246,20 g
Tuky
117,30 g
Vláknina
43,80 g
Sůl
13,50 g
Sacharidy
977,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Před obalováním maso vždy osolíme a opepříme.
Všemi způsoby lze obalit kuřecí, vepřové a rybí maso.
02.Maso obalíme v mouce, posléze v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Usmažíme dozlatova v pánvi s rozehřátým sádlem, olejem nebo přepuštěným máslem a hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce.
03.Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s nastrouhaným parmazánem a usmažíme v rozehřáté pánvi dozlatova.
Do strouhanky s parmezánem můžete přidat i bylinky.
04.Hladkou mouku, škrob, kypřicí prášek, vejce a víno, pivo nebo mléko promícháme v misce, abychom získali hladké řidší těstíčko bez hrudek, ve kterém maso obalíme a smažíme v rozehřátém oleji. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
05.Maso obalíme nejprve ve strouhance, kterou dobře přimáčkneme, poté v rozšlehaných vejcích, necháme lehce okapat a smažíme v rozpálené pánvi. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
06.Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Smícháme s kmínem, nastrouhanými stroužky česneku a vejci. Ochutíme majoránkou, solí, pepřem a naředíme lžící mléka. Promícháme, doplníme hrubou mouku a vypracujeme těsto podobné tužší bramborové kaši.
07.Bramborákové těsto rozprostřeme v pánvi s rozehřátým sádlem, do těsta vložíme maso a přikryjeme druhou vrstvou bramborákového těsta. Smažíme na mírném ohni, aby se maso dobře propeklo. V průběhu smažení můžeme řízky v pánvi sádlem přelévat. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Pokud připravujete větší množství řízků v bramboráku, maso si nejprve předsmažte, a poté vložte řízky do trouby, aby se maso uvnitř propeklo.
08.Vejce a nastrouhaný sýr promícháme a opepříme. Maso obalíme lehce v mouce, poté ve vajíčku s parmezánem a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Piccatu tradičně podáváme s šafránovým rizotem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT