Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umyté a osušené filety tresky nakrájíme na menší kousky. V misce je smícháme se solí, pepřem, olejem, mletou paprikou a lístky tymiánu.
Batát oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme je s nakrájenými paprikami, bílými částmi lahůdkové cibulky, solí, pepřem, plátky česneku, natrhaným tymiánem a olejem.
Na pracovní desku uložíme velký plát alobalu ve dvou vrstvách. Na něj položíme o něco menší kus pečicího papíru. Do středu navrstvíme porci zeleniny, tresky, natrhané kousky šunky, plátek citronu a důkladně zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou porci.
Grilujeme v zavřeném grilu přibližně 10–12 minut. Potom zkontrolujeme, zdali je batát upečený do křupava a ostatní suroviny jsou už měkké.
Tip: Živánsku můžeme péct i v troubě vyhřáté na 180 °C.
Živánsku podáváme pokapanou olejem, citronovou šťávou a ozdobenou nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.