Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 50 min.

Závitky ze pstruha s tvarohovými gnocchi

Připravte si dokonalé závitky ze pstruha se zeleninou, tvarohovými gnocchi a smetanovou pěnou. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × čerství pstruzi duhoví Čerstvá ryba
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 10 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 10 × bobkových listů Mikado
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 300 g tvarohu Pilos
  • 100 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 2 × vejce „M“
  • 110 g hladké mouky Castello
  • 4 × lžíce másla Pilos
  • 2 ks zelené části lahůdkové cibulky
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × pórek
  • 100 ml suchého bílého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
  • 250 ml rybího vývaru
  • 1,5 × cibule
  • sůl s jódem Castello
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • tyčový mixér
  • pinzeta na ryby

POSTUP

Filety

Z omytých a osušených pstruhů připravíme filety, které důkladně zbavíme kostí. Skelet a ořezy vložíme do vody a s divokým kořením (5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů) a kořenovou zeleninou (40 g mrkve, 30 g petržele, 30 g celeru) asi hodinu povaříme.

Tip: Jak filetovat pstruha, Vám poradí Roman Paulus na kuchynelidlu.cz v sekci „triky“.

Gnocchi

V misce smícháme tvaroh, nastrouhaný sýr Grana Padano, žloutky a 100 g mouky. Vypracujeme těsto, které odložíme na 30 minut do chladničky. Těsto přendáme na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujeme z něj rukama váleček silný přibližně 2 cm. Z válečku odkrajujeme gnocchi (dlouhé asi 3 cm). Vaříme je ve vroucí vodě asi 3-4 minuty. Uvařené gnocchi scedíme (trošku vody, ve které se vařily, odložíme na později). Gnocchi přendáme do pánve, přidáme připravenou vodu z vaření a lžíci másla. Ochutíme najemno nasekanou lahůdkovou cibulkou, pepřem a zlehka prohodíme.

Omáčka

Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky a spolu se stejně natenko nakrájeným pórkem zblanšírujeme v osolené vodě (vaříme asi 2 minuty). Z každé filety odstraníme kůži, opepříme a osolíme. Poté filety naplníme zblanšírovanou zeleninou a pórkem a svineme. Závitky svážeme tenkým páskem zblanšírovaného pórku. Do většího hrnce dáme 50 ml vína, 50 ml vývaru, zbylé divoké koření a 1 cibuli. Osolíme a přivedeme pod bod varu. Do hrnce s vínem vložíme závitky, přikryjeme pokličkou a pošírujeme 5-6 minut.

Závitky

Půl cibule nakrájíme najemno a orestujeme ji v hrnci na 3 lžících másla. Přidáme 1 lžíci mouky a rozmícháme. Podlejeme zbylým vínem a počkáme, dokud základ na omáčku trochu nezhoustne. Poté přilejeme rybí vývar a vaříme asi 10 minut. Nakonec do omáčky přilejeme smetanu a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně, přidáme studené mléko a umixujeme tyčovým mixérem do pěny.

Servírování

Závitky ze pstruha servírujeme v hlubokém talíři spolu s tvarohovými gnocchi a omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.