Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozpálené pánvi s větším množstvím olivového oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístky, nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Jakmile cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso, které rozdrobíme na menší kousky, opepříme a osolíme. K orestovanému masu přidáme rajčatový protlak, dobře promícháme a dále restujeme asi 2 minuty. Podlijeme suchým červeným vínem a na mírném plameni necháme dusit.
Očištěné brambory nakrájíme na hranolky a postupně po částech opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova.
Na dno zapékací mísy poklademe asi polovinu hranolků, na které rozprostřeme masovou směs. Na ni rovnoměrně rozložíme na kostičky nakrájený sýr a přikryjeme druhou částí brambor tak, aby byly vidět kostky sýra i maso. Osolíme a přidáme celé černé olivy. Zapékáme v předehřáté troubě na 210 °C 10 až 15 minut, až se sýr rozpustí.
Zapékané brambory s mletým masem můžeme před podáváním posypat najemno nasekanou petrželkou. Jako příloha se výborně hodí míchaný listový salát.