Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte snadný a rychlý recept? Pak vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na brambory zapečené s mletým masem, sýrem a olivami. Najdete je na kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 955 kJ / 706 kcal
Bílkoviny
33,80 g
Tuky
42,00 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
39,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozpálené pánvi s větším množstvím olivového oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístky, nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Jakmile cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso, které rozdrobíme na menší kousky, opepříme a osolíme. K orestovanému masu přidáme rajčatový protlak, dobře promícháme a dále restujeme asi 2 minuty. Podlijeme suchým červeným vínem a na mírném plameni necháme dusit.
02.Očištěné brambory nakrájíme na hranolky a postupně po částech opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova.
03.Na dno zapékací mísy poklademe asi polovinu hranolků, na které rozprostřeme masovou směs. Na ni rovnoměrně rozložíme na kostičky nakrájený sýr a přikryjeme druhou částí brambor tak, aby byly vidět kostky sýra i maso. Osolíme a přidáme celé černé olivy. Zapékáme v předehřáté troubě na 210 °C 10 až 15 minut, až se sýr rozpustí.
04.Zapékané brambory s mletým masem můžeme před podáváním posypat najemno nasekanou petrželkou. Jako příloha se výborně hodí míchaný listový salát.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT