Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Recept Marcela Ihnačáka na zapečený lilek s mletým masem a mozzarellou najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 170 kJ / 758 kcal
Bílkoviny
44,00 g
Tuky
54,80 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
18,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje dozlatova. Mleté maso rukama rozdrobíme na menší kousky, přidáme k cibuli a česneku, osolíme a opepříme. Jakmile je maso orestované, podlijeme ho vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol. Přidáme loupaná rajčata z konzervy a ragú ještě chvíli podusíme na mírném ohni.
02.Omyté a osušené lilky podélně nakrájíme na silnější plátky. Důkladně osolíme a necháme 5 minut odstát, abychom je zbavili hořkosti. Osušíme papírovými utěrkami a grilujeme v rozehřáté grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova.
03.Na dno zapékací mísy položíme plátek grilovaného lilku, přidáme masové ragú, nahrubo natrhane lístky čerstvé bazalky, 2–3 plátky mozzarelly. Vrstvíme ve stejném pořadí, dokud nepoužijeme všechny suroviny. Zakončíme mozzarellou a najemno nastrouhaným sýrem Grana Padano. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 5 minut.
04.Nakonec ozdobíme lístky bazalky. Jako příloha se hodí lehký rukolový salát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT