Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Zapečený lilek s mletým masem a mozzarellou

Recept Marcela Ihnačáka na zapečený lilek s mletým masem a mozzarellou najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Ragú z mletého masa

  • 600 g vepřového mletého masa Čerstvá porce
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat Freshona

Zapečený lilek

  • 2 lilky
  • čerstvá bazalka
  • 250 g mozzarelly Lovilio
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • struhadlo
  • kuchyňské ubrousky
  • grilovací pánev
  • 2 menší zapékací misky

POSTUP

Ragú z mletého masa

Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje dozlatova. Mleté maso rukama rozdrobíme na menší kousky, přidáme k cibuli a česneku, osolíme a opepříme. Jakmile je maso orestované, podlijeme ho vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol. Přidáme loupaná rajčata z konzervy a ragú ještě chvíli podusíme na mírném ohni.

Zapečený lilek

Omyté a osušené lilky podélně nakrájíme na silnější plátky. Důkladně osolíme a necháme 5 minut odstát, abychom je zbavili hořkosti. Osušíme papírovými utěrkami a grilujeme v rozehřáté grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova.

Na dno zapékací mísy položíme plátek grilovaného lilku, přidáme masové ragú, nahrubo natrhane lístky čerstvé bazalky, 2–3 plátky mozzarelly. Vrstvíme ve stejném pořadí, dokud nepoužijeme všechny suroviny. Zakončíme mozzarellou a najemno nastrouhaným sýrem Grana Padano. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 5 minut.

Servírování

Nakonec ozdobíme lístky bazalky. Jako příloha se hodí lehký rukolový salát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU