Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje dozlatova. Mleté maso rukama rozdrobíme na menší kousky, přidáme k cibuli a česneku, osolíme a opepříme. Jakmile je maso orestované, podlijeme ho vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol. Přidáme loupaná rajčata z konzervy a ragú ještě chvíli podusíme na mírném ohni.
Omyté a osušené lilky podélně nakrájíme na silnější plátky. Důkladně osolíme a necháme 5 minut odstát, abychom je zbavili hořkosti. Osušíme papírovými utěrkami a grilujeme v rozehřáté grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova.
Na dno zapékací mísy položíme plátek grilovaného lilku, přidáme masové ragú, nahrubo natrhane lístky čerstvé bazalky, 2–3 plátky mozzarelly. Vrstvíme ve stejném pořadí, dokud nepoužijeme všechny suroviny. Zakončíme mozzarellou a najemno nastrouhaným sýrem Grana Padano. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 5 minut.
Nakonec ozdobíme lístky bazalky. Jako příloha se hodí lehký rukolový salát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou.