Zapečený lilek s mletým masem a mozzarellou

play Přehrát video recept
Zapečený lilek s mletým masem a mozzarellou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recept Marcela Ihnačáka na zapečený lilek s mletým masem a mozzarellou najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ragú z mletého masa

  • 600 g vepřového mletého masa Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona

Zapečený lilek

  • 2 × lilky
  • čerstvá bazalka
  • 250 g mozzarelly Lovilio
  • sýr Grana Padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 170 kJ / 758 kcal

Bílkoviny

44,00 g

Tuky

54,80 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

18,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ragú z mletého masa

01.Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje dozlatova. Mleté maso rukama rozdrobíme na menší kousky, přidáme k cibuli a česneku, osolíme a opepříme. Jakmile je maso orestované, podlijeme ho vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol. Přidáme loupaná rajčata z konzervy a ragú ještě chvíli podusíme na mírném ohni.

Zapečený lilek

02.Omyté a osušené lilky podélně nakrájíme na silnější plátky. Důkladně osolíme a necháme 5 minut odstát, abychom je zbavili hořkosti. Osušíme papírovými utěrkami a grilujeme v rozehřáté grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova.

03.Na dno zapékací mísy položíme plátek grilovaného lilku, přidáme masové ragú, nahrubo natrhane lístky čerstvé bazalky, 2–3 plátky mozzarelly. Vrstvíme ve stejném pořadí, dokud nepoužijeme všechny suroviny. Zakončíme mozzarellou a najemno nastrouhaným sýrem Grana Padano. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 5 minut.

Servírování

04.Nakonec ozdobíme lístky bazalky. Jako příloha se hodí lehký rukolový salát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo