Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Zapečené vepřové karé s gorgonzolou a šunkou

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pečené vepřové maso se sýrem gorgonzola a šunkou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky vepřové pečeně bez kosti Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × plátky krájené venkovské šunky Dulano
  • 150 g sýra Gorgonzola Lovilio
  • 4 × cherry rajčata
  • 80 g másla Pilos
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • čerstvá bazalka
  • 2 × lilky
  • 7 × stroužků česneku
  • 1 × větší pálivou papričku
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 1 × citrón
  • grilovací pánev
  • potravinová fólie
  • paličku na maso

POSTUP

Zapečené vepřové karé

Plátky vepřové pečeně omyjeme a osušíme. Přikryjeme potravinovou fólií, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Do rozpálené grilovací pánve s trochou olivového oleje vložíme maso, na půl překrojené plátky šunky a opékáme z každé strany 2–3 minuty. Poté na maso navrstvíme orestovanou šunku, lžíci gorgonzoly a na plátky nakrájená cherry rajčata. Na pánev přidáme máslo a podlejeme vínem. Pečeme v troubě pod grilem předehřáté na 230 °C asi 3 minuty. Nakonec přidáme na každý plátek natrhané bazalkové lístky.

Restovaný lilek

Omytý a osušený lilek nakrájíme na větší kostky. Důkladně osolíme a necháme 5 - 10 minut „vypotit“. Poté lilek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Restujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Ochutíme pepřem, přidáme nadrobno nakrájený česnek a pálivé papričky, které jsme zbavili semínek. Promícháme a restujeme dozlatova. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou petrželku, stáhneme z ohně a zakápneme citrónovou šťávou.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci restovaného lilku. Na něj položíme plátek vepřové pečeně se šunkou a gorgonzolou. Jídlo můžeme pokapat výpekem.

Tip: Bazalku můžou nahradit i lístky čerstvé šalvěje.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.