Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, které rukama rozdrobíme na menší kousky, opepříme a osolíme. Po orestování masa přilijeme víno, přidáme loupaná rajčata a lístky čerstvého tymiánu a dusíme asi 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout.
Listové těsto rozvineme na plech, poprášíme hladkou moukou a nakrájíme na 8 přibližně stejně velkých čtverců. Rozšlehaným vejcem potřeme okraje čtverců a přeložíme tak, aby vznikla "vanička." Kozí sýr a bílý jogurt utřeme v misce na hladký krém. "Vaničky" naplníme vychladlým masovým ragú a vrch polijeme asi lžící sýrového krému. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Z fenyklu odřízneme nať a odložíme na později. Odstraníme vnější listy, rozkrojíme na polovinu a opláchneme pod tekoucí vodou. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a přendáme do větší mísy. Aby fenykl změkl, přidáme šťávu z poloviny citronu. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, omytou a osušenou rukolu a insalatinu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme přidat natrhanou fenyklovou nať a salát zlehka promícháme.
Na mělký talíř naservírujeme 2 kousky zapečeného masového ragú v listovém těstě a hrst zeleninového salátu. Před podáváním pokapeme olivovým olejem.