Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Zapečené krůtí nudličky

Zapečené těstoviny oblíbeným jídlem mnoha z nás. Recept na zapečené krůtí nudličky najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g těstovin farfalle Combino sůl
  • 100 g žampionů
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • olivový olej Primadonna
  • 600 g krůtích nudliček Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × plechovka krájených loupaných rajčat Nostia
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 50 g sýru Grana Padano Lovilio
  • 100 g sýru ementál Milbona
  • 50 g strouhanky Castello
  • 1 × lžička grilovacího koření Mikado
  • struhadlo
  • zapékací mísa

POSTUP

Farfalle

Farfalle vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Uvaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka.

Ragú z krůtích nudliček

Žampiony, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a žampiony na menší kousky. Rozpálíme kastrol, do kterého nalijeme trochu olivového oleje. Nakrájenou zeleninu a žampiony krátce orestujeme. Přidáme krůtí nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran. Přidáme krájená rajčata z plechovky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme uvařené farfalle a důkladně promícháme. Nakonec dochutíme nasekanou bazalkou, solí a pepřem a přendáme do zapékací mísy. Sýry Grana Padano a ementál nahrubo nastrouháme a smícháme v misce se strouhankou a grilovacím kořením.

Připravenou směsí posypeme krůtí ragú s farfalle a necháme zapéct v předehřáté troubě na 210 °C. Pečeme dozlatova (15 až 20 minut).

Servírování

Zapečené krůtí nudličky výborně chutnají s lehkým zeleninovým nebo listovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU