Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Farfalle vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Uvaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka.
Žampiony, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a žampiony na menší kousky. Rozpálíme kastrol, do kterého nalijeme trochu olivového oleje. Nakrájenou zeleninu a žampiony krátce orestujeme. Přidáme krůtí nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran. Přidáme krájená rajčata z plechovky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme uvařené farfalle a důkladně promícháme. Nakonec dochutíme nasekanou bazalkou, solí a pepřem a přendáme do zapékací mísy. Sýry Grana Padano a ementál nahrubo nastrouháme a smícháme v misce se strouhankou a grilovacím kořením.
Připravenou směsí posypeme krůtí ragú s farfalle a necháme zapéct v předehřáté troubě na 210 °C. Pečeme dozlatova (15 až 20 minut).
Zapečené krůtí nudličky výborně chutnají s lehkým zeleninovým nebo listovým salátem.