Roman Paulus
Doba přípravy3 hod. 30 min.

Zapečené kachní ragú na víně s bramborovou kaší

Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na přípravu kachny. Vyzkoušejte například kachní ragú na víně podle Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 kachna bez drobů Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku
  • kmín celý Mikado
  • 1 cibule
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • 100 g řapíku
  • 1 červená cibule
  • 1 hruška
  • 1 polév. lž. rajčatového protlaku Mikado
  • 200 ml červeného vína Zweigeltrebe Vinofol
  • 300 ml kachního vývaru z kostí pečené kachny
  • 200 g vařených bílých fazolí Cornfarm
  • listová petržel
  • 500 g moučných brambor na kaši
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 3 vejce “M“
  • 1 pomeranč (kůra)
  • 2 citrony (kůra)
  • struhadlo
  • zapékací mísa s pokličkou
  • hlubší pánev
  • menší zapékací mísa

POSTUP

Kachnu osolíme, okořeníme kmínem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou, posledních 15–20 minut odklopíme a dopékáme již bez pokličky.

Po upečení necháme kachnu vychladnout a vyřízneme prsa, která necháme v celku. Maso z kostry důkladně obereme a maso ze stehen rozebereme na menší kousky. Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí a vaříme asi 1 hodinu, abychom získali vývar na podlití.

V rozpálené pánvi s kachním výpekem orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme oloupanou hrušku nakrájenou na kousky a rajčatový protlak. Necháme krátce podusit, podlijeme vínem, vyvaříme a přidáme kachní vývar a fazole. Nakonec přidáme kousky kachního masa a sekanou petrželku.

Brambory oloupeme, uvaříme, propasírujeme, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme žloutky a promícháme.

Kachní ragú přendáme do zapékací mísy a dochutíme strouhanou kůrou z pomeranče a citronů. Na ragú naneseme bramborovou kaši a zapečeme v troubě asi 15–20 minut na horní pečení. Po vyndání z trouby necháme 15 minut odstát.

Kachní prsa před podáváním rozpečeme dokřupava a poté je nakrájíme na plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU