Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu osolíme, okořeníme kmínem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou, posledních 15–20 minut odklopíme a dopékáme již bez pokličky.
Po upečení necháme kachnu vychladnout a vyřízneme prsa, která necháme v celku. Maso z kostry důkladně obereme a maso ze stehen rozebereme na menší kousky. Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí a vaříme asi 1 hodinu, abychom získali vývar na podlití.
V rozpálené pánvi s kachním výpekem orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme oloupanou hrušku nakrájenou na kousky a rajčatový protlak. Necháme krátce podusit, podlijeme vínem, vyvaříme a přidáme kachní vývar a fazole. Nakonec přidáme kousky kachního masa a sekanou petrželku.
Brambory oloupeme, uvaříme, propasírujeme, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme žloutky a promícháme.
Kachní ragú přendáme do zapékací mísy a dochutíme strouhanou kůrou z pomeranče a citronů. Na ragú naneseme bramborovou kaši a zapečeme v troubě asi 15–20 minut na horní pečení. Po vyndání z trouby necháme 15 minut odstát.
Kachní prsa před podáváním rozpečeme dokřupava a poté je nakrájíme na plátky.