Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Zapečené brambory s masem a zelím, podávané ze zakysanou smetanou. Vyzkoušejte tento nový recept Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg mletého vepřového masa Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g anglické slaniny v celku Pikok
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžička mleté sladké papriky Kania
  • 1 × lžička celého kmínu Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 kg brambor
  • 800 g kysané zelí Chira
  • 400 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • čerstvá pažitka
  • zapékací mísa
  • alobal

POSTUP

V pánvi s trochou olivového oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Dozlatova opečený základ stáhneme z ohně a ochutíme sladkou mletou paprikou a kmínem. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s mírně vychladlým základem.

Brambory nakrájené na tenké plátky osolíme a opepříme, polovinu rozložíme na dno zapékací mísy, na ně rovnoměrně rozprostřeme masovou směs, přidáme vrstvu scezeného zelí a na konec vrstvu zbylých brambor. Povrch pokapeme olivovým olejem, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 °C asi 1,5 hodiny, v polovině pečení alobal odstraníme.

Servírování:

Servírujeme se zakysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.