Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V pánvi s trochou olivového oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Dozlatova opečený základ stáhneme z ohně a ochutíme sladkou mletou paprikou a kmínem. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s mírně vychladlým základem.
Brambory nakrájené na tenké plátky osolíme a opepříme, polovinu rozložíme na dno zapékací mísy, na ně rovnoměrně rozprostřeme masovou směs, přidáme vrstvu scezeného zelí a na konec vrstvu zbylých brambor. Povrch pokapeme olivovým olejem, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 °C asi 1,5 hodiny, v polovině pečení alobal odstraníme.
Servírujeme se zakysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.