Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Zapečená kuřecí prsa s kozím sýrem a rajčaty

Ochutnejte pečená kuřecí prsa s kozím sýrem a rajčaty podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zapečená kuřecí prsa

  • 800 g kuřecích prsních řízků Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × plátky schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 2 × menší rajčata
  • 200 g kozího sýra Chene d‘argent

Restovaná brokolice s česnekem

  • 1 × brokolice
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • větší hrnec s pokličkou
  • pečicí plech nebo zapékací mísa
  • sítko

POSTUP

Zapečená kuřecí prsa

Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nařízneme, aby vznikly ploché řízky. Osolíme, opepříme a restujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Do pánve přidáme plátky schwarzwaldské šunky rozdělené na poloviny a orestujeme. Na každý kuřecí plátek položíme na kolečka nakrájená rajčata, opečenou schwarzwaldskou šunku a 1 - 2 lžíce kozího sýra. Přendáme do zapékací mísy nebo na plech a dáme zapéct na 5 minut do trouby pod gril na 250 °C.

Restovaná brokolice s česnekem

Brokolici rozdělíme na menší růžičky, důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Brokolici uvaříme v osolené vroucí vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Mezitím ve větší pánvi orestujeme na olivovém oleji a másle na plátky nakrájený česnek a přidáme okapanou brokolici. Opepříme, osolíme a ještě chvíli spolu restujeme.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme nejdříve restovanou brokolici a na ni plátek zapečených kuřecích prsou. Celé jídlo pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.