Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na větší kousky nakrájeny celer, mrkev a petržel a divoké koření. V tomto základu vaříme kuřecí čtvrtky asi 1,5 hodiny. Maso vyjmeme z hrnce a obereme od kosti.
V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme na kousky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou 1/2 cibule, česnek a mrkev. Přidáme rajčata, kečup a promícháme. Vmícháme grilovací koření, papriku a med. Po pár minutách přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut.
2 cibule nakrájime na nudličky a přendáme na pánev s rozpáleným olejem, přisypeme cukr a restujeme dozlatova.
Kousky masa smícháme s připravenou omáčkou. Dbáme na to, aby maso v omáčce „neplavalo“. Přidáme na kousky nakrájenou lahůdkovou cibuli. U bagety odkrojíme konce a rozkrojíme uprostřed (nedokrojíme). Spodní část také odkrojíme (pro lepší stabilitu). Bagetu plníme nejprve na nudličky nakrájeným zelím, poté masem smíchaným s omáčkou, navrch rozprostřeme karamelizovanou cibuli a takto vložíme do zapékací mísy. Náplň bagety nakonec posypeme nastrouhanými sýry. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C dokřupava.
Bagetu servírujeme s rukolou a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty se zálivkou z olivového oleje a balzamika.