Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vietnamský salát ze zelené papáji

Už vám přijdou klasické saláty tak trochu okoukané? Nebo chcete překvapit návštěvu něčím trochu netradičním? Zkuste výtečný vietnamský salát ze zelené papáji a budete zaručeně nadšení! Šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže jednoduchý postup na jeho přípravu. Dozvíte se, jak zpracovat zelenou papáju či jak namíchat výborný dresink s vůní Asie. Neváhejte a rozšiřte svůj repertoár oblíbených salátů.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dresink

  • 5 lžíce limetkové šťávy
  • 6 lžíce cukru
  • 300 lžíce rybí omáčky

Salát

  • 500 g zelené papáji
  • 100 g mrkve
  • 4× šalotky
  • 4× stroužky česneku
  • 1× červené chilli papričky
  • 1 hrst čerstvých bylinek (jako koriandr, asijská bazalka)
  • 1 hrst sójových výhonků
  • 2 lžíce orestovaných buráků
  • 2 lžíce smažené šalotky
  • škrabka
  • škrabka na nudličky

POSTUP

Recept na vietnamský salát ze zelené papáji

Dresink:

Vše smícháme dohromady a mícháme do rozpuštění cukru.

Salát:

Papáju, mrkev, šalotku nakrájíme tenké nudličky, pálivé papričky nadrobno a česnek na plátky. Bylinky nahrubo natrháme.

Veškeré suroviny smícháme dohromady a přelijeme dresinkem.

Dokončíme smaženou šalotkou a sekanými buráky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU