Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Fenykl zbavíme spodní dřevnaté části a vnějších listů. Nakrájíme na hranolky. Umyté a osušené houby nakrájíme na měsíčky, cherry rajčata na poloviny, očištěný zázvor a česnek nadrobno. Na rozehřátém oleji začneme nejprve restovat fenykl. Osolíme ho a okořeníme. Postupně přidáváme houby, rajčata, zázvor a česnek. Podle potřeby ještě pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme čerstvý rozmarýn. Před dokončením přidáme 20 g másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z plamene a opatrně vmícháme špenát.
Očistěnou vepřovou pečeni nakrájíme na hrubší plátky - steaky a pod fólií jemně naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Krátce restujeme na grilovací pánvi s rozpáleným olivovým olejem z obou stran. Těsně před dokončením na každý steak položíme plátek másla a pokapeme citronovou šťávou.
Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu s houbami, steak a jemně pokapeme výpekem.