Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Vepřový steak s houbami, fenyklem a špenátem

Vepřová pečeně na zdravý způsob? Jde to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu ukáže jak na to. Naučí nás jak připravit vepřový steak nebo jakou zeleninu k vepřovému podávat.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 kg vepřové pečeně vcelku
  • 2 fenykly
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 300 g hub (mix hlívy ústřičné, šitake, žampionů)
  • 200 g cherry rajčat
  • 5 cm zázvoru
  • 6 stroužků česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • 50 g másla Pilos
  • 1 citron
  • 100 g mladého špenátu
  • potravinová fólie
  • grilovací pánev
  • palička na maso

POSTUP

Fenykl zbavíme spodní dřevnaté části a vnějších listů. Nakrájíme na hranolky. Umyté a osušené houby nakrájíme na měsíčky, cherry rajčata na poloviny, očištěný zázvor a česnek nadrobno. Na rozehřátém oleji začneme nejprve restovat fenykl. Osolíme ho a okořeníme. Postupně přidáváme houby, rajčata, zázvor a česnek. Podle potřeby ještě pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme čerstvý rozmarýn. Před dokončením přidáme 20 g másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z plamene a opatrně vmícháme špenát.

Očistěnou vepřovou pečeni nakrájíme na hrubší plátky - steaky a pod fólií jemně naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Krátce restujeme na grilovací pánvi s rozpáleným olivovým olejem z obou stran. Těsně před dokončením na každý steak položíme plátek másla a pokapeme citronovou šťávou. 

Servírování:

Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu s houbami, steak a jemně pokapeme výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU