Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme bobkové listy, sůl, pepř a orestujeme dozlatova. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Podlejeme vínem, necháme odpařit alkohol a poté přilejeme vývar tak, aby maso bylo zalité pouze ze 2/3. Dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. V průběhu dušení podléváme podle potřeby vývarem.
Mezitím připravíme mandle a bulgur. Neoloupané mandle blanšírujeme ve vroucí vodě asi 2 minuty. Poté je scedíme a odstraníme slupku. Oloupané mandle orestujeme v suché pánvi (dáváme pozor, aby se nepřipálily).
V druhém hrnci přivedeme k varu 500 ml osolené vody. Bulgur nasypeme do větší misky nebo hrnce a zalejeme uvařenou vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme 10–15 minut nabobtnat.
K podušenému masu přidáme orestované mandle, rozmražený hrášek a nabobtnaný bulgur. Promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku.
Vepřový pilaf servírujeme v misce nebo v hlubokém talíři ozdobený nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo bylinkami.