Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do menšího hrnce s rozehřátým olejem nasypeme rýži, osolíme a za občasného míchání krátce restujeme. Potom zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad povrch rýže, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C přibližně na 10–15 minut. Během pečení ji promícháme. Hotovou ji v zavřené troubě necháme dojít.
Očištěnou pečeni nakrájíme na tenké nudličky a játra na menší kousky. Zprudka restujeme v pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme česnek a pálivou papričku nakrájené na plátky. Jakmile se maso zatáhne, osolíme a opepříme. Do pánve vložíme cherry rajčátka překrojené na poloviny, papriky na větší kusy a bílé časti lahůdkových cibulek na plátky. Ochutíme nasekaným rozmarýnem a za občasného míchání opékáme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme máslo, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a na mírném plameni krátce povaříme.
Vepřové soté podáváme s jasmínovou rýží posypané nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.