Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Nebojte se používat při vaření šalvěj a uvařte si vepřové roládky se šunkou, ementálem a šalvějí podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 174 kJ / 1 236 kcal
Bílkoviny
79,60 g
Tuky
77,70 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
48,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky vepřové pečeně přikryjeme fólií a naklepeme na tenké plátky. Nožem nařežeme okraje, aby maso v průběhu opékání drželo tvar. Každý plátek osolíme, opepříme, na každý položíme plátek šunky, lístky šalvěje a plátek sýra, zarolujeme a uzavřeme párátky.
02.Připravené roládky obalíme v hladké mouce a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. K výpeku přidáme lžíci másla, lžíci hladké mouky, podlijeme vínem a trochou vody a vaříme, až se z vína odpaří alkohol. Přidáme nadrobno nasekané lístky šalvěje a osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli odpočívat.
03.Omyté a očištěné brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Mléko s máslem ohřejeme, postupně přiléváme k uvařeným a scezeným bramborám a rozmixujeme na hladkou kaši. Dochutíme nadrobno nasekanou pažitkou.
04.Na talíř naservírujeme bramborovou kaši a roládky nakrájené na kolečka a pokapeme výpekem. Podáváme s rukolou, kterou osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT