Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Plátky vepřové kýty přeřízneme na poloviny, přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme najemno nasekaným česnekem. Lehce pomoučníme, obalíme v těstíčku, které připravíme smícháním hladké mouky, vajec, kypřicího prášku a piva, a smažíme na přepuštěném másle dozlatova. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
Tip: Více informací o tom, jak připravit těstíčko a přepuštěné máslo se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Šalotku nakrájíme na nudličky a orestujeme v rozehřáté pánvi s máslem, osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, kterou jsme předtím zblanšírovali v osolené vodě. Lehce podlijeme vodou a krátce podusíme.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v lehce osolené vodě. Po uvaření scedíme, vložíme do mixéru, trochu osolíme a opepříme, přilijeme ohřátou smetanu a převařenou pomerančovou šťávu a rozmixujeme.
Vepřové řízky podáváme s batátovou kaší a dušenou kapustou, ozdobíme snítkou listové petržele.