Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte zaručený recept na oběd pro své nejbližší? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové řízky s pikantní a svěží rajčatovou omáčkou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 125 kJ / 746 kcal
Bílkoviny
64,70 g
Tuky
33,70 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
44,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zázvor očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme na troše rostlinného oleje 1 lžíci nakrájeného zázvoru a najemno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky. Z pálivé papričky odstraníme semínka, nakrájíme najemno a přidáme do hrnce. Po změknutí všech ingrediencí přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Po chvíli ochutíme 1 lžící třtinového cukru a limetkovou kůrou. Omáčku vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut.
02.Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje z každé strany asi 2 minuty. Stáhneme z ohně a řízky necháme dojít. Mezitím v menší pánvi na troše oleje připravíme volská oka.
03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme kousek másla a 1 hrst najemno nasekané čerstvé petrželky a zlehka promícháme.
04.Na talíř servírujeme vařené brambory a 2 plátky vepřových řízků. Přelijeme zázvorovo-rajčatovou omáčkou a překryjeme volským okem, osolíme a opepříme. Před podáváním celý pokrm posypeme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT