Vepřové řízky se zázvorovo-rajčatovou omáčkou

play Přehrát video recept
Vepřové řízky se zázvorovo-rajčatovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte zaručený recept na oběd pro své nejbližší? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové řízky s pikantní a svěží rajčatovou omáčkou!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × vepřových řízků Čerstvá porce
  • zázvor
  • rostlinný olej Promienna
  • 4 × lahůdkové cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce třtinového cukru
  • 0,5 × limetky (kůra)
  • 4 × vejce "M"
  • 800 g brambor
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 125 kJ / 746 kcal

Bílkoviny

64,70 g

Tuky

33,70 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

44,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zázvorovo-rajčatová omáčka

01.Zázvor očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme na troše rostlinného oleje 1 lžíci nakrájeného zázvoru a najemno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky. Z pálivé papričky odstraníme semínka, nakrájíme najemno a přidáme do hrnce. Po změknutí všech ingrediencí přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Po chvíli ochutíme 1 lžící třtinového cukru a limetkovou kůrou. Omáčku vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut.

Vepřové řízky

02.Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje z každé strany asi 2 minuty. Stáhneme z ohně a řízky necháme dojít. Mezitím v menší pánvi na troše oleje připravíme volská oka.

Příloha

03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme kousek másla a 1 hrst najemno nasekané čerstvé petrželky a zlehka promícháme.

Servírování

04.Na talíř servírujeme vařené brambory a 2 plátky vepřových řízků. Přelijeme zázvorovo-rajčatovou omáčkou a překryjeme volským okem, osolíme a opepříme. Před podáváním celý pokrm posypeme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo