Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zázvor očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme na troše rostlinného oleje 1 lžíci nakrájeného zázvoru a najemno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky. Z pálivé papričky odstraníme semínka, nakrájíme najemno a přidáme do hrnce. Po změknutí všech ingrediencí přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Po chvíli ochutíme 1 lžící třtinového cukru a limetkovou kůrou. Omáčku vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut.
Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje z každé strany asi 2 minuty. Stáhneme z ohně a řízky necháme dojít. Mezitím v menší pánvi na troše oleje připravíme volská oka.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme kousek másla a 1 hrst najemno nasekané čerstvé petrželky a zlehka promícháme.
Na talíř servírujeme vařené brambory a 2 plátky vepřových řízků. Přelijeme zázvorovo-rajčatovou omáčkou a překryjeme volským okem, osolíme a opepříme. Před podáváním celý pokrm posypeme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.