Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Batáty důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přendáme na plech a přidáme přepůlené stroužky česneku a čerstvý tymián. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
Omyté a osušené vepřové řízky zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova (z každé strany asi 3 minuty). Mezitím nakrájíme broskve na plátky, přidáme do pánve k masu, chvíli opékáme a přidáme 1,5 lžíce másla. Na opečenou stranu masa poklademe broskve, plátky mozzarelly a posypeme nasekanými para ořechy. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme 5 minut dojít.
Maso vyndáme na talíř, do výpeku v pánvi přidáme zbylé máslo a necháme přejít varem.
Omytou a osušenou rukolu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem a zlehka promícháme.
Na talíř naservírujeme upečené batáty, rukolový salát a plátek masa, který přelijeme omáčkou.