Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Vepřové řízky s ořechy, mozzarellou a broskví

Jak si poradit s kombinací masa a ovoce? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové maso s broskvemi, ořechy a mozzarellou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečené batáty

  • 3 × batáty
  • 1 × palice česneku
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Vepřové řízky

  • 4 × vepřové řízky Čerstvá porce
  • 2 × čerstvé broskve
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 100 g mozzarelly Lovilio
  • 1 × hrst para ořechů Alesto
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio

Rukolový salát

  • 2 hrsti rukoly
  • 1 × citron
  • pánev s pokličkou
  • pečicí plech
  • palička na maso

POSTUP

Pečené batáty

Batáty důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přendáme na plech a přidáme přepůlené stroužky česneku a čerstvý tymián. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.

Vepřové řízky

Omyté a osušené vepřové řízky zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova (z každé strany asi 3 minuty). Mezitím nakrájíme broskve na plátky, přidáme do pánve k masu, chvíli opékáme a přidáme 1,5 lžíce másla. Na opečenou stranu masa poklademe broskve, plátky mozzarelly a posypeme nasekanými para ořechy. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme 5 minut dojít.

Maso vyndáme na talíř, do výpeku v pánvi přidáme zbylé máslo a necháme přejít varem.

Rukolový salát

Omytou a osušenou rukolu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem a zlehka promícháme.

Servírování

Na talíř naservírujeme upečené batáty, rukolový salát a plátek masa, který přelijeme omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.