Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Orestujeme je na rozpálené pánvi s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájený pórek, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, lístky čerstvého tymiánu a 100 g másla. Restujeme na mírném ohni doměkka.
Omyté a osušené vepřové řízky zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova. Do pánve přidáme plátky slaniny, zbylé 3 stroužky česneku nakrájené na plátky a dále opékáme. Řízky otočíme a na každý přidáme 1 lžíci bryndzy. Na ni položíme opečené plátky slaniny. Přidáme 50 g másla a víno. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme umytý a osušený špenát a stáhneme z ohně.
Na talíř naservírujeme porci restovaných brambor a na ně vepřový řízek s bryndzou, slaninou a špenátem. Na závěr můžeme pokapat výpekem.