Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřové kostky v misce osolíme, opepříme, promícháme a zprudka opečeme v rozpáleném hrnci kastrol s olejem ze všech stran. Je důležité, aby byl hrnec dobře rozehřátý, jinak by maso pustilo šťávu. Opečené vepřové maso přendáme zpět do misky a do hrnce s výpekem z masa dáme kostičky slaniny a orestujeme. Postupně přidáváme další suroviny – cibuli nakrájenou najemno, česnek na kousky, mrkev, celer a petržel na kostičky. Takto připravený základ restujeme do změknutí 10 až 15 minut.
Mezitím uvaříme fazole doměkka (20 až 25 minut), scedíme a odložíme stranou.
Do základu přidáme krájená rajčata, větvičku rozmarýnu a bobkové listy. Krátce restujeme a dle potřeby podlijeme vývarem. Když se základ prohřeje, vrátíme opečené kostky do kastrolu. Maso by mělo být vývarem jenom lehce zalité. Ragú dusíme pod pokličkou 45 až 50 minut, průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme vařené bílé fazole, krátce povaříme a posypeme nasekanou listovou petrželí.
Vepřové ragú servírujeme v hlubší míse posypané nasekanou petrželkou a ozdobené větvičkou rozmarýnu. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory s rozmarýnem nebo čerstvé pečivo, jídlo však můžeme podávat i bez přílohy.