Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Tohle je ideální recept pro fanoušky hub a vepřového. Vepřové plátky s houbami a paprikami připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 615 kJ / 625 kcal
Bílkoviny
49,20 g
Tuky
43,20 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
9,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté a osušené maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a pod fólií naklepeme. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během pečení nestahovalo. Ochutíme solí a pepřem. Zprudka opečeme v rozehřáté grilovací pánvi s olejem z obou stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme na pánev 30 g másla a necháme rozehřát. Potom ještě dochutíme citronovou šťávou, stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout.
02.Bílé části lahůdkových cibulek, papriky a houby nakrájíme na větší kousky a česnek najemno. V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme papriku. Postupně přidáváme houby, sůl, koření, tymián, bílé části cibulek a česnek. Těsně před dokončením přidáme 30 g másla, nasekané zelené časti lahůdkové cibulky, lístky máty a bazalky. Stáhneme z ohně a přimícháme umytou a osušenou rukolu.
03.Do středu talíře naservírujeme zeleninovou přílohu. Na vrch položíme dva opečené plátky masa, přelijeme výpekem, dozdobíme lístky máty a bazalky a posypeme hoblinkami sýra.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT