Vepřové plátky s paprikami a houbami

play Přehrát video recept
Vepřové plátky s paprikami a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tohle je ideální recept pro fanoušky hub a vepřového. Vepřové plátky s houbami a paprikami připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřové pečeně bez kosti Řezníkova čerstvá porce vcelku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 60 g másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × papriky mix (červená, žlutá)
  • 100 g čerstvých hub (mix žampionů, šitake a hlívy)
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvé bylinky (tymián, bazalka, máta)
  • 100 g rukoly
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 615 kJ / 625 kcal

Bílkoviny

49,20 g

Tuky

43,20 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

9,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté a osušené maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a pod fólií naklepeme. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během pečení nestahovalo. Ochutíme solí a pepřem. Zprudka opečeme v rozehřáté grilovací pánvi s olejem z obou stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme na pánev 30 g másla a necháme rozehřát. Potom ještě dochutíme citronovou šťávou, stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout.

02.Bílé části lahůdkových cibulek, papriky a houby nakrájíme na větší kousky a česnek najemno. V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme papriku. Postupně přidáváme houby, sůl, koření, tymián, bílé části cibulek a česnek. Těsně před dokončením přidáme 30 g másla, nasekané zelené časti lahůdkové cibulky, lístky máty a bazalky. Stáhneme z ohně a přimícháme umytou a osušenou rukolu.

Servírování:

03.Do středu talíře naservírujeme zeleninovou přílohu. Na vrch položíme dva opečené plátky masa, přelijeme výpekem, dozdobíme lístky máty a bazalky a posypeme hoblinkami sýra. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo