Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Vepřové maso s kyselým zelím a červenou řepou

Dnes se podává vepřová plec se zelím a červenou řepou. Jak si vepřové připravit prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso se zelím

  • 1 kg vepřové plece bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × petržele
  • 1 × mrkev
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • nové koření Kania
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 ml červeného suchého vína Soave
  • 600 g kysaného bílého zelí Freshona
  • 400 ml vroucí vody nebo vývaru
  • 3 × vařené červené řepy

Servírování

  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × podmáslový chléb
  • 2 × stroužky česneku
  • grilovací pánev

POSTUP

Maso se zelím:

Ve větším hrnci na rozpuštěném sádle restujeme na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev). Ochutíme solí, bobkovými listy, pepřem a novým kořením. Potom přidáme nadrobno nasekané cibule a stroužky česneku. Když je základ dozlatova opečený, přidáme na menší kousky nakrájené maso. Promícháme, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Potom postupně přidáme scezené kyselé zelí nasekané na drobnější kousky, vařící vodu nebo vývar a nakrájené červené řepy. Promícháme a podle potřeby můžeme ještě přilít vodu nebo vývar. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka přibližně 1 hodinu.   

Servírování:

Podáváme v hlubokém talíři posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou a s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.