Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Vepřové kostky se švestkami

Z vepřových kostek, sušených švestek a skořice připravil Marcel Ihnačák dokonalý pokrm. Jeho recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g vepřových kostek na guláš XXL Čerstvá porce
  • 1 středně velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stopky řapíkatého celeru
  • 1 polév. lž. vepřového sádla Pikok
  • 2 bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g sušených švestek Gardis
  • 1 káv. lžič. nastrouhaného zázvoru
  • špetka mleté skořice Mikado
  • 1 hrst strouhanky Castello
  • 1 polév. lž. švestkových povidel Sympathica
  • 150 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 1 l teplého zeleninového vývaru
  • šťáva z ½ citronu
  • 500 g chlazených špeclí Chef Select
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • čerstvá máta
  • sítko
  • struhadlo

POSTUP

Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozehřátém sádle. Přidáme bobkové listy, vepřové kostky, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme přepůlené sušené švestky, nastrouhaný zázvor, špetku skořice a strouhanku. Přidáme povidla a chvíli restujeme. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se odpaří alkohol, a přilijeme asi 700 ml teplého zeleninového vývaru. Vepřové kostky dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 1 hodinu). V průběhu dušení podle potřeby podléváme zbylým vývarem. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.

Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou (asi 1 – 2 minuty), scedíme, necháme odkapat a orestujeme v pánvi na rozpuštěném másle.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme porci špeclí a vedle dušené vepřové kostky se švestkami. Posypeme lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU