Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Z vepřových kostek, sušených švestek a skořice připravil Marcel Ihnačák dokonalý pokrm. Jeho recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 025 kJ / 723 kcal
Bílkoviny
35,90 g
Tuky
29,50 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
5,20 g
Sacharidy
70,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozehřátém sádle. Přidáme bobkové listy, vepřové kostky, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme přepůlené sušené švestky, nastrouhaný zázvor, špetku skořice a strouhanku. Přidáme povidla a chvíli restujeme. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se odpaří alkohol, a přilijeme asi 700 ml teplého zeleninového vývaru. Vepřové kostky dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 1 hodinu). V průběhu dušení podle potřeby podléváme zbylým vývarem. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.
02.Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou (asi 1 – 2 minuty), scedíme, necháme odkapat a orestujeme v pánvi na rozpuštěném másle.
03.Na mělký talíř naservírujeme porci špeclí a vedle dušené vepřové kostky se švestkami. Posypeme lístky čerstvé máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT