Vepřové kostky se švestkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Z vepřových kostek, sušených švestek a skořice připravil Marcel Ihnačák dokonalý pokrm. Jeho recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřových kostek na guláš XXL Čerstvá porce
  • 1 × středně velká cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × stopky řapíkatého celeru
  • 1 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g sušených švestek Gardis
  • 1 × lžička nastrouhaného zázvoru
  • špetka mleté skořice Mikado
  • 1 × hrst strouhanky Castello
  • 1 × lžíce švestkových povidel Sympathica
  • 150 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 1 l teplého zeleninového vývaru
  • šťáva z ½ citronu
  • 500 g chlazených špeclí Chef Select
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 025 kJ / 723 kcal

Bílkoviny

35,90 g

Tuky

29,50 g

Vláknina

5,40 g

Sůl

5,20 g

Sacharidy

70,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozehřátém sádle. Přidáme bobkové listy, vepřové kostky, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme přepůlené sušené švestky, nastrouhaný zázvor, špetku skořice a strouhanku. Přidáme povidla a chvíli restujeme. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se odpaří alkohol, a přilijeme asi 700 ml teplého zeleninového vývaru. Vepřové kostky dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 1 hodinu). V průběhu dušení podle potřeby podléváme zbylým vývarem. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.

02.Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou (asi 1 – 2 minuty), scedíme, necháme odkapat a orestujeme v pánvi na rozpuštěném másle.

Servírování

03.Na mělký talíř naservírujeme porci špeclí a vedle dušené vepřové kostky se švestkami. Posypeme lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo