Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Vepřové kostky s tymiánem a olivami

Máte chuť na ragú se španělským nádechem? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové ragú s grilovanou zeleninou!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • čerstvý tymián
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g černých oliv bez pecek Sol&Mar
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 × lžíce másla
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • 1 × lilek
  • 2 × papriky (červená a žlutá)
  • 1 × cuketa
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × citrón
  • čerstvá petrželka
  • kuchyňské utěrky
  • pánev
  • sítko
  • grilovací pánev

POSTUP

Dušené vepřové kostky s tymiánem a olivami

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém vepřovém sádle dozlatova. Přidáme vepřové kostky a nahrubo nasekaný tymián. Osolíme, opepříme a za občasného míchání opečeme dozlatova. Přidáme olivy nakrájené na čtvrtky. Podlejeme vínem a dusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Vývarem podlejeme maso do 2/3. Vepřové kostky dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podlejeme vývarem. V menším hrnci nebo pánvi připravíme řidší jíšku - k rozpuštěnému máslu přisypeme hladkou mouku a restujeme 3 - 4 minuty. Jíšku přidáváme k masu za stálého míchání a společně vaříme ještě 5 minut.

Grilovaná zelenina

Lilek nakrájíme na silnější kolečka, která překrojíme na poloviny, osolíme a necháme chvíli odstát. Poté ho opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách. Papriky zbavené jadérek nakrájíme na větší kostky, cuketu na plátky a lahůdkovou cibulku na poloviny, případně čtvrtiny. Nakrájenou zeleninu přendáme do misky, osolíme a opepříme. Posypeme nasekaným tymiánem, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Na rozehřátou grilovací pánev přidáme trochu olivového oleje a postupně nakrájenou zeleninu ugrilujeme. Na závěr ji pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a posypeme nasekanou petrželkou.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme porci grilované zeleniny a dušené vepřové kostky s tymiánem a olivami. Navrch nasypeme lístky čerstvého tymiánu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.