Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém vepřovém sádle dozlatova. Přidáme vepřové kostky a nahrubo nasekaný tymián. Osolíme, opepříme a za občasného míchání opečeme dozlatova. Přidáme olivy nakrájené na čtvrtky. Podlejeme vínem a dusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Vývarem podlejeme maso do 2/3. Vepřové kostky dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podlejeme vývarem. V menším hrnci nebo pánvi připravíme řidší jíšku - k rozpuštěnému máslu přisypeme hladkou mouku a restujeme 3 - 4 minuty. Jíšku přidáváme k masu za stálého míchání a společně vaříme ještě 5 minut.
Lilek nakrájíme na silnější kolečka, která překrojíme na poloviny, osolíme a necháme chvíli odstát. Poté ho opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách. Papriky zbavené jadérek nakrájíme na větší kostky, cuketu na plátky a lahůdkovou cibulku na poloviny, případně čtvrtiny. Nakrájenou zeleninu přendáme do misky, osolíme a opepříme. Posypeme nasekaným tymiánem, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Na rozehřátou grilovací pánev přidáme trochu olivového oleje a postupně nakrájenou zeleninu ugrilujeme. Na závěr ji pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a posypeme nasekanou petrželkou.
Na mělký talíř naservírujeme porci grilované zeleniny a dušené vepřové kostky s tymiánem a olivami. Navrch nasypeme lístky čerstvého tymiánu.