Vepřová žebra na živáňský způsob

play Přehrát video recept
Vepřová žebra na živáňský způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

I na grilu si můžete připravit tradiční slovenskou specialitu a to pečená vepřová žebra na živáňský způsob. Šéfkuchař Marcel Ihnačák využil pěkného počasí a natočil video recept na tuto grilovanou dobrotu, ke které potřebujete jen předvařená vepřová žebírka a zeleninovou směs z fenyklu a brambor. Vše dohromady pak stačí už jen zabalit do úhledných balíčků z alobalu a pečicího papíru a můžete začít grilovat. Výhoda této dobroty je navíc ta, že díky svému balení nebudete potřebovat špinit žádné nádobí!

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Žebra v nálevu:

  • 1,5 kg vepřová žebra
  • 2 × bobkový list Kania
  • 5 × kulička nové koření Kania
  • 5 × kulička celý černý pepř Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Do balíčků:

  • 500 g brambory
  • 2 × cibule
  • 1 × fenykl
  • 150 g oravská slanina Pikok
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × lžička sušená majoránka Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý tymián
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 066 kJ / 1 450 kcal

Bílkoviny

75,60 g

Tuky

107,90 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

4,80 g

Sacharidy

37,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce se studenou vodou ponoříme žebra, přidáme bobkové listy, nové koření, celý černý pepř, prolisované stroužky česneku a sůl. Vaříme přibližně 30 minut. 

02.V míse promícháme očištěné a na kolečka nakrájené brambory, plátky cibule, fenyklu a slaniny. Ochutíme solí, pepřem, olejem, vínem, sušenou majoránkou a stroužky česneku. Promícháme a na pečicí papír rozložíme připravenou směs a předvařená žebra. Polijeme olejem, ochutíme kořením a čerstvým tymiánem. Zabalíme a pečicí papír obalíme ještě v alobalu. Grilujeme v rozpáleném grilu přibližně 30 minut. 

03.Vepřová žebra na živáňský způsob posypeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou a fenyklovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo