Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Vepřová žebra na živáňský způsob

I na grilu si můžete připravit tradiční slovenskou specialitu a to pečená vepřová žebra na živáňský způsob. Šéfkuchař Marcel Ihnačák využil pěkného počasí a natočil video recept na tuto grilovanou dobrotu, ke které potřebujete jen předvařená vepřová žebírka a zeleninovou směs z fenyklu a brambor. Vše dohromady pak stačí už jen zabalit do úhledných balíčků z alobalu a pečicího papíru a můžete začít grilovat. Výhoda této dobroty je navíc ta, že díky svému balení nebudete potřebovat špinit žádné nádobí!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Žebra v nálevu:

  • 1,5 kg vepřová žebra
  • 2 × bobkový list Kania
  • 5 × kulička nové koření Kania
  • 5 × kulička celý černý pepř Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Do balíčků:

  • 500 g brambory
  • 2 × cibule
  • 1 × fenykl
  • 150 g oravská slanina Pikok
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × lžička sušená majoránka Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý tymián
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • gril
  • alobal
  • pečicí papír

POSTUP

Do hrnce se studenou vodou ponoříme žebra, přidáme bobkové listy, nové koření, celý černý pepř, prolisované stroužky česneku a sůl. Vaříme přibližně 30 minut. 

V míse promícháme očištěné a na kolečka nakrájené brambory, plátky cibule, fenyklu a slaniny. Ochutíme solí, pepřem, olejem, vínem, sušenou majoránkou a stroužky česneku. Promícháme a na pečicí papír rozložíme připravenou směs a předvařená žebra. Polijeme olejem, ochutíme kořením a čerstvým tymiánem. Zabalíme a pečicí papír obalíme ještě v alobalu. Grilujeme v rozpáleném grilu přibližně 30 minut. 

Vepřová žebra na živáňský způsob posypeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou a fenyklovou natí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.