Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
I na grilu si můžete připravit tradiční slovenskou specialitu a to pečená vepřová žebra na živáňský způsob. Šéfkuchař Marcel Ihnačák využil pěkného počasí a natočil video recept na tuto grilovanou dobrotu, ke které potřebujete jen předvařená vepřová žebírka a zeleninovou směs z fenyklu a brambor. Vše dohromady pak stačí už jen zabalit do úhledných balíčků z alobalu a pečicího papíru a můžete začít grilovat. Výhoda této dobroty je navíc ta, že díky svému balení nebudete potřebovat špinit žádné nádobí!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 066 kJ / 1 450 kcal
Bílkoviny
75,60 g
Tuky
107,90 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
37,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce se studenou vodou ponoříme žebra, přidáme bobkové listy, nové koření, celý černý pepř, prolisované stroužky česneku a sůl. Vaříme přibližně 30 minut.
02.V míse promícháme očištěné a na kolečka nakrájené brambory, plátky cibule, fenyklu a slaniny. Ochutíme solí, pepřem, olejem, vínem, sušenou majoránkou a stroužky česneku. Promícháme a na pečicí papír rozložíme připravenou směs a předvařená žebra. Polijeme olejem, ochutíme kořením a čerstvým tymiánem. Zabalíme a pečicí papír obalíme ještě v alobalu. Grilujeme v rozpáleném grilu přibližně 30 minut.
03.Vepřová žebra na živáňský způsob posypeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou a fenyklovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT