Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Vepřová plec se zeleninou a bylinkovými noky

Pečená vepřová plec s jemnými bylinkovými noky – to je recept Romana Pauluse, který najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dušená vepřová plec

  • 600 g vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 × větší cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 1 l silného vepřového vývaru
  • 100 g bílého zelí
  • 100 g pórku
  • listová petržel

Bylinkové noky

  • 120 g máslového toastového chleba Rivercote
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (bazalka, listová petržel)
  • 100 g másla Pilos
  • 2 × vejce „M“
  • 60 g hladké mouky Castello
  • zapékací mísa s pokličkou
  • mixér

POSTUP

Dušená vepřová plec

Vepřovou plec osolíme, opepříme, vložíme do zapékací mísy, kterou lze použít na sporáku i v troubě, a opečeme na oleji ze všech stran. Opečené maso vyndáme, do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli a česnek nakrájené na větší kusy, bobkový list a podlijeme vývarem. Maso i se šťávou vrátíme zpět, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 1,5 – 2 h. V průběhu pečení obracíme, přeléváme a podléváme.

Po upečení maso vyndáme ze zapékací mísy a necháme ve vypnuté troubě, aby zůstalo teplé. Výpek zahřejeme na sporáku, přidáme zelí a pórek nakrájené na stejně velké kousky jako zelenina a nasekanou listovou petržel a chvíli provaříme.

Bylinkové noky

Z toastového chleba zbaveného kůrek a bylinek připravíme v mixéru bylinkovou strouhanku. Změklé máslo rozmícháme, přidáme vejce a mouku, osolíme a přidáme bylinkovou strouhanku. Zamícháme a necháme v lednici odpočinout asi 2 hodiny. Z hotového těsta tvarujeme lžící noky, které vaříme ve osolené vroucí vody 8 – 10 minut.

Servírování

Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, zeleninu podáváme i s vývarem, maso stačí jen utrhnout lžící. Servírujeme s bylinkovými noky ozdobené snítkou listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.