Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme zeleninový vývar podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.
Maso svážeme provázkem, aby lépe drželo při sobě a osolíme. Vložíme do rozpálené pánve s olejem a prudce opečeme ze všech stran. Opečené maso přendáme do zeleninového vývaru a na mírném plameni vaříme do měkka. Vařené maso vyndáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
Z másla, cibule a mouky si připravíme světlou cibulovou jíšku a necháme vychladnout.
Zchladlou jíšku postupně podlijeme 600 ml vroucího vývaru z masa a prováříme asi 15 minut. Následně přidáme strouhaný křen a smetanu, dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Omáčku rozmixujeme a můžeme podávat.
V hrnci přivedeme do varu vodu s octem, do které vložíme rozklepnuté vejce. Vaříme asi 3 minuty. Podrobný recept najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Housky nakrájíme na menší kostky, osmažíme na másle a přendáme do mísy. K housce přidáme šunku nakrájenou na kostičky, sekanou listovou petržel a osolíme. Z mouky, mléka a žloutků připravíme hladké těsto. Žampiony nakrájené na kostičky krátce orestujeme v pánvi s rozehřátým sádlem, přidáme k housce a přelijeme připraveným těstem. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do těsta.
Hrnky vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem asi 2 cm pod okraj. Poté vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Knedlíky vyklopíme z hrnečku a nakrájíme na plátky. Podrobné video, jak na hrnečkové knedlíky, najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Maso zbavíme provázku, nakrájíme a plátky, přelijeme omáčkou a podáváme se zastřeným vejcem a hrnečkovým knedlíkem, ozdobíme čerstvou listovou petrželí a těsně před podáváním vejce osolíme a rozřízneme.