Roman Paulus
Doba přípravy3 hod. 30 min.

Vepřová plec s bramborami a bylinkovou omáčkou


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marináda

  • 2 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 1 × citron (kůra + šťáva) 
  • řepkový olej Promienna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Vepřová plec

  • 300 g cibule
  • 1 kg vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • vepřový vývar na podlití
  • 400 g menších brambor

Bylinková omáčka

  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × kořeněné okurky Cornichons Freshona
  • 1 × citron (kůra + šťáva) 
  • 1 × lžička francouzská dijonské hořčice Duc de Coeur
  • bio extra panenský olivový olej Promienna
  • 2 hrsti listové petržele
  • 10 × lístků čerstvé bazalky
  • 10 × lístků čerstvé máty
  • mixér
  • zapékací mísa s pokličkou

POSTUP

Vepřová plec

Z hrubozrnné hořčice, nastrouhané citronové kůry, šťávy, asi 2 lžic olivového oleje, soli s pepře připravíme smícháním marinádu. Vepřovou plec osolíme, přelijeme marinádou a maso jí dobře obalíme.

Do zapékací mísy vložíme cibuli na nudličky, maso i s marinádou, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny, průběžně přeléváme výpekem. Po 2 hodinách přidáme neoloupané brambory nakrájené na poloviny a pečeme ještě alespoň 1 hodinu, až budou maso a brambory měkké. Posledních 30 minut dopékáme bez pokličky, aby maso i brambory krásně zezlátly.

Bylinková omáčka

Česnek a okurky nakrájené na plátky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, dijonskou hořčici, pepř, sůl, nasekané bylinky a olivový olej vložíme do mixéru a rozmixujeme. Omáčka nemusí být úplně jemná.

Servírování

Vepřovou pečeni, brambory i cibuli servírujeme ve větší míse doprostřed stolu, bylinkovou omáčku servírujeme do misky zvlášť. Místo brambor a cibuli můžete maso podávat jen s pečivem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU