Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z hrubozrnné hořčice, nastrouhané citronové kůry, šťávy, asi 2 lžic olivového oleje, soli s pepře připravíme smícháním marinádu. Vepřovou plec osolíme, přelijeme marinádou a maso jí dobře obalíme.
Do zapékací mísy vložíme cibuli na nudličky, maso i s marinádou, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny, průběžně přeléváme výpekem. Po 2 hodinách přidáme neoloupané brambory nakrájené na poloviny a pečeme ještě alespoň 1 hodinu, až budou maso a brambory měkké. Posledních 30 minut dopékáme bez pokličky, aby maso i brambory krásně zezlátly.
Česnek a okurky nakrájené na plátky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, dijonskou hořčici, pepř, sůl, nasekané bylinky a olivový olej vložíme do mixéru a rozmixujeme. Omáčka nemusí být úplně jemná.
Vepřovou pečeni, brambory i cibuli servírujeme ve větší míse doprostřed stolu, bylinkovou omáčku servírujeme do misky zvlášť. Místo brambor a cibuli můžete maso podávat jen s pečivem.