Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso osolíme, opepříme a zprudka restujeme v hrnci na rozpáleném oleji ze všech stran.
Jakmile je plec dozlatova opečená, postupně přidáváme bobkové listy, nové koření a nadrobno nasekanou cibuli spolu s česnekem. Ochutíme tymiánem a nasekaným rozmarýnem. Promícháme a restujeme přibližně 5 minut. Podlijeme vínem, ze kterého necháme odpařit alkohol a potom vývarem tak, aby maso bylo zalité do 2/3. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme. Přibližně po 30 minutách dochutíme hořčicí a dusíme asi další hodinu. Asi 5 minut před dokončením přidáme smetanu a máslo.
Umytou a osušenou dýni rozpůlíme a semínka vydlabeme.
Tip: Dýňová semínka nevyhazujeme. Můžeme je umýt a namočit na pár hodin do osolené vody. Potom je osušené rozložíme na plech vystlaný papírem, pokapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě vyhřáté na 120–130 °C přibližně 90 minut. Během pečení je občas promícháme.
Dužinu z dýně nakrájíme na menší kousky, přendáme do misky, osolíme, opepříme, polijeme olejem, posypeme tymiánem a zlehka promícháme. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky. Na závěr dochutíme citronovou šťávou, do pánve přidáme máslo a necháme rozehřát.
Vepřovou plec servírujeme nakrájenou na plátky se smetanovou omáčkou a restovanou dýní. Dozdobíme nasekanou listovou petrželí.