Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřovou plec svážeme provázkem, osolíme, opepříme a opečeme v hrnci s rozehřátým sádlem ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme nejprve slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme kořenovou zeleninu na kostičky a následně cibuli nahrubo, oloupané a na kostky nakrájené jablko, oloupaný citron zbavený i hořké bílé dužiny, hořčici a cukr a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vývarem, do pekáče vrátíme maso a přidáme divoké koření zabalené do plátýnka. Dusíme pod pokličkou v troubě na 160 – 170 °C doměkka.
Poté maso vyndáme, přilijeme smetanu, nastrouhanou citronovou kůru, omáčku krátce provaříme, přidáme divoké brusinky a rozmixujeme. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přilít trochu vývaru nebo smetany. Z upečeného masa sundáme provázek.
Pečivo nakrájené na kostičky smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem a necháme trochu namočit. Osolíme, přidáme nasekanou listovou petržel, vařené jáhly, promícháme, vmícháme žloutky a sníh z bílků.
Těsto naneseme na potravinovou fólii, zabalíme, po stranách utáhneme, nožem propíchneme případné bublinky a ještě zabalíme do alobalu. Vložíme do vroucí vody a vaříme podle velikosti asi 20 minut, v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se provařily.
Maso nakrájíme na plátky, podáváme s karlovarským knedlíkem s jáhlami, který též nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou listové petržele. Zbytek omáčky servírujeme do omáčníku a brusinky podáváme v misce zvlášť.