Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Podívejte se, jak si nevšedně připravit všední spojení vepřového masa a brambor. Stačí navštívit naše stránky kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 594 kJ / 620 kcal
Bílkoviny
43,60 g
Tuky
30,40 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
42,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky, přendáme do větší mísy, osolíme, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem. Přidáme 6 neoloupaných stroužků česneku, které trochu rozmáčkneme a promícháme. Brambory rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. 10 – 15 minut před koncem přidáme na plech omytá a osušená cherry rajčata překrojená na poloviny a dopečeme.
02.Z bagety odstraníme kůrku a střídku nakrájíme na malé kostky. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou pálivou papričkou a 2 stroužky česneku dozlatova. Podle potřeby můžeme přidat olivový olej. Opečenou směs stáhneme z ohně, přidáme nahrubo nasekanou listovou petržel, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přidáme nastrouhaný sýr grana padano a rozmixujeme najemno.
03.Plátky masa omyjeme, osušíme a pod potravinovou fólií zlehka naklepeme. Okraje plátků na 2 – 3 místech nařízneme (díky tomu maso bude držet tvar), osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme, stáhneme plamen a na opečenou stranu poklademe sýrovou krustu. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Na konec přidáme do pánve citronovou šťávu a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme pár minut odpočívat.
04.Na talíř naservírujeme nejprve pečené brambory s cherry rajčaty, na ně 2 plátky pečeně s krustou. Na závěr posypeme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT