Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 5 min.

Vepřová pečeně s pečeným zelím a jablky v karamelu

Vyzkoušejte originální recept Romana Pauluse na vepřovou pečeni s pečeným zelím a jablky v karamelu. Recept najdete v Kuchyni Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × plátků vepřové pečeně Čerstvá porce
  • 600 g bílého hlávkového zelí
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • špetka celého kmínu Mikado
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 4 × stroužky česneku
  • olivový olej Italiamo
  • 200 ml vývaru
  • 2 × jablka
  • 50 g (nejlépe třtinového) cukru
  • 50 ml bílého suchého vína Pinot Grigio
  • 1 × hrst rozinek Belbake
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • zapékací mísa

POSTUP

Pečené zelí

Omyté a osušené zelí rozkrojíme na půl a poté i s košťálem na měsíčky, které vyskládáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme kmín, bobkový list, rozdrcený česnek, pokapeme trochou olivového oleje a podlijeme vývarem. Celou mísu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut.

Karamelizovaná jablka

Nejprve nakrájíme na kostičky omytá a oloupaná jablka. Do pánve nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně přidáme jablka. Obalíme v karamelu, podlijeme vínem, přisypeme rozinky, necháme rozpustit karamel a krátce povaříme.

Vepřová pečeně

V pánvi s trochou rozpáleného rostlinného oleje orestujeme z obou stran osolené a opepřené plátky masa. Přidáme karamelizovaná jablka i se šťávou a zjemníme máslem.

Servírování

Na talíř servírujeme nejdříve zelí, poté vepřovou pečeni s karamelizovanými jablky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU