Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso očistíme od blan a podélně překrojíme. Ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme 3 stroužky nastrouhaného česneku a v rozehřáté pánvi s olejem orestujeme dozlatova. Posypeme rozmarýnem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut.
Olivy přecedíme a nakrájíme nadrobno, přidáme mrkev a celer také nakrájené nadrobno, přilijeme olej a bílý vinný ocet, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a necháme odstát.
V rozehřáté pánvi s olivovým oleji postupně restujeme cuketu nakrájenou na kostky a houby nakrájené na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Jakmile zelenina trochu změkne, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylý česnek na plátky, ochutíme tymiánem a za občasného míchání restujeme doměkka. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nakrájenou bazalkou.
Na talíř naservírujeme porci přílohy. Vepřovou pečeni dranžírujeme – nakrájíme na tenké plátky a položíme na restovanou zeleninu s houbami. Jemně osolíme a opepříme a přidáme olivovou salsu.