Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vepřová pečeně s kozím sýrem a hruškou

Jak připravit vepřové maso netradičně? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na vepřovou pečeni se zapečeným kozím sýrem, orestovanými hruškami a jemnými kešu ořechy.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřové pečeně bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • řepkový olej Vita D'or
  • 200 g vařených brambor
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 2 × hrušky
  • 1 × červená cibule
  • 125 g baby špenátu
  • 2 × zrající kozí sýry Pilos
  • pražené a solené kešu ořechy Alesto
  • mletá pálivá paprika Kania
  • zapékací pistole
  • alobal
  • grilovací pánev

POSTUP

Maso:

Plátky vepřové pečeně opepříme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a opečeme 2-3 minuty z každé strany.

Hotové maso přendáme na talíř, na každý plátek dáme kousek másla, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Před servírováním dáme na vrchní stranu plátky kozího sýra a zapékací pistolí rozpečeme.

Přílohy:

Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na měsíčky, opečeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem do křupava a osolíme.

Na pánvi po bramborách opečeme měsíčky hrušek. K hotovým hruškám přidáme studené máslo a na vypnuté pánvi dopečeme.

V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli, přidáme špenát, osolíme a opepříme a osušíme na kuchyňské utěrce.

Servírování:

Na talíř dáme špenát, brambory a hrušky. Na špenát položíme zapečenou vepřovou pečeni se sýrem a dokončíme sekanými restovanými kešu ořechy, které jsme lehce poprášili pálivou paprikou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU