Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme na pečicí plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 minut.
V pánvi s olejem orestujeme dokřupava klobásu nakrájenou na kostičky, přidáme šalotku nakrájenou menší kousky a česnek na plátky a chvíli restujeme. Podlijeme vínem, necháme provařit, přilijeme smetanu a přidáme červené a bílé fazole, které jsme uvařili dle návodu na obalu, a svaříme na potřebnou hustotu. Přilijeme výpek z opékání masa a vmícháme nasekané listy bylinek (stonky použijeme na přípravu masa).
Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a v rozehřáté pánvi opečeme z obou stran. Po otočení přidáme kousek másla, stonky bylinky, přiklopíme pokličkou a necháme 3 – 4 minuty odpočinout.
Plátky vepřové pečeně podáváme s fazolemi a pečenými bramborami, pokrm ozdobíme snítkou listové petržele.