Vepřová pečeně s dýní Hokaido
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte vepřovou pečeni s křupavou šunkou a dýní podávané s pošírovaným vejcem. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz..

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dušená dýně Hokaido

  • 1 × dýně hokkaido
  • 1 × cibule
  • 3 × - 4 stroužky česneku
  • 2 × stonky řapíkatého celeru
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 pálivá paprička
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • přírodní třtinový cukr Belbake
  • bílý vinný ocet Acentino
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona

Vepřová pečeně

  • 800 g vepřové pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • čerstvá šalvěj
  • 100 g prosciutta
  • 1 × lžíce másla Pilos

Pošírované vejce

  • 1 × lžíce octa Pagusa
  • 6 × vajec "M"
  • čerstvá rukola (na dozdobení)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 536 kJ / 606 kcal

Bílkoviny

50,00 g

Tuky

34,10 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

25,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dušená dýně Hokaido

01.Očištěnou a omytou dýni nakrájíme na menší kostky. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, kterou jsme zbavili semínek, a nakrájenou dýni. Přilijeme trochu olivového oleje, pokud je potřeba, osolíme, opepříme, ochutíme lístky čerstvého tymiánu a restujeme 10 – 15 minut. Přidáme špetku třtinového cukru. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidáme pár kapek vinného octa a počkáme, až se odpaří. Přilijeme rajčata z konzervy, trochu vody, promícháme a dusíme ještě asi 10 minut.

Vepřová pečeně

02.Plátky vepřové pečeně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme natrhanými lístky šalvěje a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme a do pánve přidáme prosciutto. Opečené prosciutto položíme na opečené plátky pečeně, přidáme lžíci másla a počkáme, až se rozpustí. Podlijeme trochou vody a stáhneme z ohně.

Pošírované vejce

03.V menším kastrolu přivedeme vodu s 1 lžící octa k varu. Vroucí vodu zamícháme, abychom vytvořili vír, do něhož vyklepneme vejce a vaříme 2 – 3 minuty.

Servírování

04.Na talíř dáme porci dušené dýně a plátek pečeně s křupavým prosciuttem. Pokapeme výpekem, olivovým olejem a dozdobíme lístky rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vejce, které nařízneme nožem, trochu osolíme a opepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo