Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte vepřovou pečeni s křupavou šunkou a dýní podávané s pošírovaným vejcem. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz..
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 536 kJ / 606 kcal
Bílkoviny
50,00 g
Tuky
34,10 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
25,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou a omytou dýni nakrájíme na menší kostky. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, kterou jsme zbavili semínek, a nakrájenou dýni. Přilijeme trochu olivového oleje, pokud je potřeba, osolíme, opepříme, ochutíme lístky čerstvého tymiánu a restujeme 10 – 15 minut. Přidáme špetku třtinového cukru. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidáme pár kapek vinného octa a počkáme, až se odpaří. Přilijeme rajčata z konzervy, trochu vody, promícháme a dusíme ještě asi 10 minut.
02.Plátky vepřové pečeně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme natrhanými lístky šalvěje a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme a do pánve přidáme prosciutto. Opečené prosciutto položíme na opečené plátky pečeně, přidáme lžíci másla a počkáme, až se rozpustí. Podlijeme trochou vody a stáhneme z ohně.
03.V menším kastrolu přivedeme vodu s 1 lžící octa k varu. Vroucí vodu zamícháme, abychom vytvořili vír, do něhož vyklepneme vejce a vaříme 2 – 3 minuty.
04.Na talíř dáme porci dušené dýně a plátek pečeně s křupavým prosciuttem. Pokapeme výpekem, olivovým olejem a dozdobíme lístky rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vejce, které nařízneme nožem, trochu osolíme a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT