Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Vepřová pečeně s dýní Hokaido

Ochutnejte vepřovou pečeni s křupavou šunkou a dýní podávané s pošírovaným vejcem. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz..
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Dušená dýně Hokaido

  • 1 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 pálivá paprička
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • přírodní třtinový cukr Belbake
  • bílý vinný ocet Acentino
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona

Vepřová pečeně

  • 800 g vepřové pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • čerstvá šalvěj
  • 100 g prosciutta
  • 1 polév. lž. másla Pilos

Pošírované vejce

  • 1 polév. lž. octa Pagusa
  • 6 vajec "M"
  • čerstvá rukola (na dozdobení)
  • palička na maso
  • potravinová fólie

POSTUP

Dušená dýně Hokaido

Očištěnou a omytou dýni nakrájíme na menší kostky. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, kterou jsme zbavili semínek, a nakrájenou dýni. Přilijeme trochu olivového oleje, pokud je potřeba, osolíme, opepříme, ochutíme lístky čerstvého tymiánu a restujeme 10 – 15 minut. Přidáme špetku třtinového cukru. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidáme pár kapek vinného octa a počkáme, až se odpaří. Přilijeme rajčata z konzervy, trochu vody, promícháme a dusíme ještě asi 10 minut.

Vepřová pečeně

Plátky vepřové pečeně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme natrhanými lístky šalvěje a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme a do pánve přidáme prosciutto. Opečené prosciutto položíme na opečené plátky pečeně, přidáme lžíci másla a počkáme, až se rozpustí. Podlijeme trochou vody a stáhneme z ohně.

Pošírované vejce

V menším kastrolu přivedeme vodu s 1 lžící octa k varu. Vroucí vodu zamícháme, abychom vytvořili vír, do něhož vyklepneme vejce a vaříme 2 – 3 minuty.

Servírování

Na talíř dáme porci dušené dýně a plátek pečeně s křupavým prosciuttem. Pokapeme výpekem, olivovým olejem a dozdobíme lístky rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vejce, které nařízneme nožem, trochu osolíme a opepříme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU